Najbolje vježbe za masu

0

Želite povećati masu? Evo osam savršenih vježbi za vas!

Izbačaj s bučicama. Mišići rastu pod utjecajem kombinacije podignutog tereta i vremena pod tenzijom. Započinjući vježbu s bućicama uz bokove i zatim ih podižući na visinu ramena, udvostručujete vrijeme aktivacije ruku, ramena i mišića gornjeg dijela leđa.

Čučanj sa šipkom. Čučanj je najvažnija vježba za povećanje mase pa bi je zbog toga trebali izvoditi pri svakom treningu.

Mrtvo dizanje na ravne noge. Izvodite ga odmah nakon čučnjeva kako biste zadnjoj loži osigurali dodatnu stimulaciju. Ova je vježba idealna kada želite postići određeni efekt na jednu grupu mišića.

Veslanje na kosoj klupi. Za razliku od veslanja u pretklonu ovu je vježbu teško izvesti pogrešno, pa je stoga i smanjena mogućnost ozljede donjeg dijela leđa.

Zgibovi. Zgib je vježba koja obavlja dvije stvari – sjajna je za izgradnju latisimussa i ujedno najbolja vježba za trbušne mišiće.

Potisak šipkom s prsa. U kombinaciji s nabačajem i zbačajem, potisak s grudi osigurava sav rad potreban vašim grudima, ramenima i tricepsima.

Biceps pregib sa šipkom. Ova vježba pravi čuda za vaše mišiće ruka, stoga ukoliko želite imati velike bicepse ovo je idealna vježba.

Farmerski hod. Mnogi ovu vježbu smatraju najboljom vježbom za snagu i veličinu. Uzmite pola težine svoga tijela u svaku ruku i hodajte – svaki centimetar tijela će vam govoriti o efikasnosti vježbe.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments