Muškarci i depilacija – „da“ i „ne“

0

Depilacija je i muškarcima postala poznato područje, međutim gdje su granice – što je dopušteno, a što ne?

 

Radili to radi sebe, ili radi ljepšeg spola, činjenica je da bi svaki muškarac trebao posvetiti pažnje i vremena dlakama na svom tijelu. Iako muškarac treba biti muškarac, niti jedna žena ne želi da izgledate kao Chewbacca, ali istovremeno ne želi niti da izgledate glatko kao malo dijete. Stoga, kada je u pitanju muška depilacija, što spada pod „da“, a što pod „ne“? Uz pomoć naših čitateljica donosimo vam odgovor!

 

DA

 

RIJEŠAVANJE DLAKA NA PRSIMA

Nekada su dlake, koje su stršale iz košulje, na prsima bile znak muškosti, a danas nehigijene i zadrtosti. Milo Hrnić đir više danas definitivno ne prolazi stoga ćete se morati potruditi. Mišljenja žena su podjeljena, neke vole potpuno gola prsa, a neke da nešto dlačica ipak ostane. Stoga, ako nemate svoje razrađeno mišljenje konzultirajte se sa svojom djevojkom. Ovisno o njezinom odgovoru, koristitie ili trimer ili brijaći aparat, odnosno depilaciju voskom.

 

GOLA LEĐA

Na leđima ne bi trebalo biti apsolutno nikakvih dlaka, ne podnose ih čak niti one djevojke koje vole dodir malih dlačica na prsima. U ovom slučaju ne pomaže niti trimer, niti žilet već isključivo stručna osoba koja će vas depilirati voskom. Odlazak u salon svako šest mjeseci bi stoga trebao biti obavezan.

 

DLAKE ISPOD PAZUHA

Ako niste sportaš, zaboravite na potpunu depilaciju ispod pazuha, nešto dlaka bi tu trebalo ipak biti. To ne znači da možete ostaviti cijeli busen ispod pazuha, već se trebate poslužiti trimerom kako bi dlačice skratili toliko da ne iskaču kad god pomaknete ruku.

 

INTIMNA DEPILACIJA

Jedno je sigurno – kao što „grmlja“ ne smije biti ispod pazuha, ne smije ga biti niti u vašim gaćicama! Bilo da dlake skratite što kraće, ili da se potpuno depilirate, ostaje na vama, ali recimo samo da 44.6% djevojaka (u anketi koju trenutno provodimo) ne želi da dole imate ikakve dlake! Dodatnih 21,5% preferira djelomično depilirane, dakle – u svakom slučaju testisi bi trebali biti goli!

 

NE

 

URADI SAM DEPILACIJA VOSKOM

Ukoliko se odlučite za depilaciju leđa ili prsa voskom ni slučajno to nemojte raditi sami doma, već se prepustite u ruke stručnoj osobi. Preuzimanjem stvari u svoje ruke možete napraviti više štete nego koristi. Također, obavezno zaboravite na različite kreme za depilaciju koje možete naći u supermarketima.

 

DEPILACIJA RUKU I NOGU

Dok prsa i leđa prolaze za depilaciju, ruke i noge ne prolaze ni pod razno, osim ukoliko niste sportaš kojemu je svaka stotinka važna. Ukoliko smatrate da ste pretjerano dlakavi, dlačice uvijek možete skratiti trimerom, ali glatke ruke i noge će čak i kod žena, izazvati podsmjehe.

 

NEUJEDNAČENOST

Ukoliko se odlučite na depilaciju dobro promislite što želite depilirati. Depilirana prsa i dlakava leđa definitivno ne idu zajedno, baš kao niti depilirana prsa i pazusi, uz bujno grmlje „tamo dolje“. Granice između depiliranih područja se ne bi trebale isticati, stoga ukoliko depilirate leđa a prsa ne, potrudite se da vam dlake na prsima nisu previše dugačke.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments