Može li Sonnen ukrotiti Jonesa?

0

Jones će na UFC 159 braniti titulu protiv Sonnena kojemu je ovo posljednja prilika za uspijeh u UFC-u

 

„Sonnenu je ovo ujedno posljednja prilika jer će nakon poraza u srednjoj kategoriji, u slučaju poraza i u ovom meču, teško više dobiti priliku za borbu za naslov“

 

JON JONES VS CHAEL SONNEN

Nakon što je pretrpio dva poraza od Silve u srednjoj kategoriji, Sonnenu (27-12-1) je ostalo jedino da pređe u težu kategoriju i izazove prvaka, i po mnogima najboljeg UFC borca današnjice, Jona Jonesa (17-1). Sonnen je već jednom izazvao Jonesa, nakon što je Henderson otkazao borbu sa The Bonesom zbog ozljede na UFC 151, ali je Jones odbio jer je ponuda stigla u posljednji tren. Sonnenu je ovo ujedno posljednja prilika jer će nakon poraza u srednjoj kategoriji, u slučaju poraza i u ovom meču, teško više dobiti priliku za borbu za naslov. To će se u konačnici, vrlo izgledno i dogoditi, jer teško da Sonnen uopće može priprijetiti Jonesu. Iako je nedodirljiv u oktagonu Jones je u dvije borbe, protiv Machide i Belforta, na početku upao u probleme, međutim The Bones je mlađi, fizički superiorniji i kompletniji borac od Sonnena pa je jedino pitanje koliko će borba trajati.

 

MICHAEL BISPING VS ALAN BELCHER

Britanac Michael Bisping (23-5) je uvijek tako blizu borbe za naslov prvaka, ali uvijek zastane na posljednjoj stepenici. Čak tri puta se borio u „Title eliminator“ borbi i sva tri puta je poražen – Henderson, Sonnen i Belfort su prekinuli Bispingov san o borbi protiv Silve. S druge strane čeka ga Alan Belcher (18-7), Amerikanac koji je pobjedio u četiri od posljednjih pet borbi, a taj jedan poraz je došao u posljenjem susretu protiv Japanca Okamija podjeljenom bodovnom odlukom sudaca. Bisping je borac koji ima odličan rad nogu i odlično kontrolira oktagon, pa će Belcher ovisiti o tome na kojoj će se udaljenosti uspjevati držati. Pobjednik bi u konačnici mogao biti odlučen odlukom sudaca nakon tri runde.

 

ROY NELSON VS CHEICK KONGO

Teška kategorija nam donosi okršaj dva borca koja su u svojoj karijeri pobjedila našeg Mirka Filipovića. Big Country Roy Nelson (18-7) nastavlja svoj uspon na ljestvici boraca u teškoj kategoriji, a novi protivnik mu je Cheick Kongo (18-7-2). Ogromni Nelson je poznat po svojim razornim udarcima te je svih pet pobjeda u UFC-u došlo knockoutima. Njegov protivnik je dobio tri od posljednje četiri borbe, međutim te pobjede su izborene prilično teško i to defanzivnom borbom. Unatoč prednosti u visini i dometu u odnosu na protivnik Kongo većinom završava na leđima, pa je Nelson izraziti favorit u ovom susretu.

 

PHIL DAVIS VS VINNY MAGALHAES

Phil Davis (10-1) i Magalhaes (10-5) su svoju priču počeli još nakon UFC 153 kada je Brazilac preko Twittera izazvao Davisa. Prilika se pružila na UFC 155 nakon što je Forrest Griffin zbog ozljede odustao od borbe protiv Davisa, ali je Magalhaes odbio. Borba će se konačno dogoditi, a Davisu je posebno važna jer ga gura bliže njegovom cilju – borbi za naslov prvaka u lakoteškoj kategoriji kojom dominira Jon Jones. Njegov protivnik Magalhaes je loše krenuo u profesionalnu karijeru, četiri poraza u prvih sedam susreta sigurno nije skor z pohvalu. Međutim, trenutno je u nizu od osam pobjeda u posljednjih devet susreta!

 

JIM MILLER VS PAT HEALY

Pat Healy (29-16) je veteran u MMA, tijekom 12 godišnje karijere se borio s imenima poput Chrisa Lytlea, Dana Hardya, Carlosa Condita ili Paula Daleya, ali u UFC-u se borio samo jednom upisavši poraz. S druge strane stoji Jim Miller (22-4), najpoznatiji po fantastičnoj borbi s Joeom Lauzonom na UFC 155. Healy će tražiti šansu u snazi, na način koji je Handerson svladao Millera, međutim on ipak nije talent Handersona a vlasnik brazilskog jiu-jitsu crnog pojasa je ipak favorit u ovom susretu koji bi ujedno mogao biti i posljednji za Healyja u najelitnijem društvu.

About author

Jasmin Ahmić

Vanjski suradnik Kulta, veliki obožavatelj horror filmova, nogometa i borilački sportova,te ljubitelj tematika vezanih za kriminal

No comments

Pogreške pri radu vježbi za bicepse

Korištenje inercije. Da bi potaknuli rast mišića morate ga prisiliti na rad, tj. mučiti. Naginjanje prema naprijed i njihanje tijela koje omogućava lakši izbačaj težine ...