Modne zapovijedi kojih se morate držati u 2016.

0

Moda je jako podložna trendovima koji se mijenjaju gotovo svakodnevno. Svake godine vrijede neka nova pravila, a ove 2016. godine, bi se kao osnove trebali držati ovih pet pravila.

Kupujte manje, ali pametnije. Tako je lako imate previše odjeće, ali istovremeno i nemati ništa. Prije nego odlučite uložiti u neki trend promislite da li vam taj trend uopće stoji, koliko će trajati i najvažnije – imate li prije svega pokrivene osnove? Investirajte stoga prvo u kvalitetne crne hlače koje ćete moći kombinirati sa svim. Ili u bijelu oxford košulju. U ovoj godini birajte pametno jer ćete u protivnom brzo napuniti ormar odjećom koju većinom nećete niti nositi!

Upoznajte sebe. Ovo je stvar koju je svatko od nas već odavno trebao napraviti, a ako već niste napravite što prije. Stanite ispred ogledala i kritički se osvrnite na sebe i svoju građu. Koje su vaše mane, a što je na vama najbolji dio vašeg tijela. Ne morate se bojati ovog zadatka jer ga radite vi, a ne netko drugi. Ovo je jako važno kako bi znali birati sebi idealnu odjeću jer nešto što je trend, i odgovara jednom tipu muškarca, ne mora stajati i vama. Dapače, loše izabrana odjeća može samo pogoršati situaciju koliko god kvalitetne artikle birali.

Odjevajte se shodno godinama. Nema gore stvari od one kada se muškarac u 40-tim odjeva kao da je tek izašao iz srednje škole. Ništa bolje ne izgledaju mladi muškarci koji se odjevaju kao da odlaze na izlet umirovljenika. Ukoliko želite biti muškarac sa stilom itekako je važno pogoditi odjeću savršenu za vašu dob. Možete si uvijek „ukrasti“ nekoliko godina, ali pretjerano pomlađivanje je isto kao kada vidite do besvjesti izbotoksiranu damu u 60-tim.

Ne dijelite odjeću na poslovnu i casual. U doba težnje univerzalnosti bilo je samo pitanje kada će se isto početi primjenjivati i na modu. Trend je prisutan već neko vrijeme, ali u posljednje vrijeme je uzeo zamaha – vrijeme kada se odjeća dijelila prema prigodama polagano odlazi iza nas (barem prema modnim stručnjacima). Želite kombinirati tenisice s odijelom? Nema problema! Ležerne hlače na derby cipele? Može. Isprobajte sve kombinacije koje vam padaju na pamet, samo vodite računa da je trenerka još uvijek nedopustiva za noćni izlazak!

Dodaci su nikada važniji. Niti jedan izgled neće biti potpun bez pametno odabranih i posloženih dodataka iliti aksesoara. Investirajte stoga u kvalitetnu kravatu, šal, a odijelo možete upotpuniti i kvalitetnim rupčićem. Ne zaboravite na kvalitetan sat koji će jako puno pridonjeti vašem izgledu, baš kao ni na remen ili novčanik. Pažljivo, ukoliko želite, izaberite lančić, prsten ili naušnice, jer ukoliko pretjerate, možete potpuno uništiti sav prije uloženi trud.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Brendovi satova: Rolex

Postoji li poznatije ime u svijetu urarstva od Rolexa? Ime Rolex je toliko rašireno i cijenjeno, a mišljenje da je Rolex uvjerljivi broj jedan kada ...