Modna pravila kojih se ne bi trebali držati

4

Postoje modna pravila kojih bi se svaki muškarac, koji želi izgledati dobro, trebao držati, a postoje i modna pravila koja danas jednostavno ne stoje. Vrijeme donosi neke nove trendove te neka modna pravila jednostavno ne stoje, kao i ovih šest kojih slobodno možete ignorirati i isto ćete ostaviti dojam muškarca sa stilom!

Kravata se nosi samo s odijelom. Možda je ovo pravilo i funkcioniralo prije 50 godina ali ga je danas jednostavno pojelo vrijeme. Kravata se može nositi i uz košulju i jaknu, uz košulju i vestu, pa čak i ispod dukserice! I ne samo da nećete izgledati čudno, nego ćete izgledati kao muškarac sa stilom koji zna što je to moderno.

Sako i dukserica ne idu zajedno. Na prvu ova dva odjevna predmeta ne idu zajedno zato što jedan izgleda profinjeno a drugi sportski, međutim ne samo da se suprotnosti često privlače nego postoje i sportskiji sakoi kao i profinjenije dukserice pa ih možete prilično izjednačiti. Muškarci koji se odluče za ovu kombinaciju izgledaju ležerno i moderno.

Odijelo, majica i tenisice nisu dobra kombinacija. Ovo pravilo po malo nestaje, a kombinacija majice i odijela više nije nešto što se rijetko vidi na ulicama. Tenisice s ovom kombinacijom se još nisu u potpunosti nametnule, ali je kombinacija itekako ostvariva, pogotovo u proljetno i ljetno vrijeme godine.

Crna i tamno plava ne idu zajedno. Tko je izmislio ovo pravilo? Crna je odlična boja koja može izgledati i moderno i otmjeno, i koja se odlično slaže sa svim bojama, pa tako i s tamno plavom. Možda će na prvu nekome izgledati previše tamno, ali ovo je dobra kombinacija koju slobodno možete nositi.

Nikada ne nosite čizme i odijelo. Tradicionalisti smatraju da je odijelo sam za kravatu, košulju i točno određeni tip cipela. Ali, ako želite biti „in“, morate izaći iz tih okvira pa tako na odijelo možete nositi i čizme – nešto na što će se tradicionalisti sablazniti. Samo pazite da čizme nisu previsoke, te da nisu istrošene.

Nakit nije za muškarce. Jedan od najpogrešnijih pravila je onaj da muškarci ne mogu nositi nakit. Muškarci itekako mogu nositi prstenje i narukvice, ali za razliku od žena granica „previše“ je puno niže. Ukoliko stavite previše nakita na sebe izgledat ćete kao Delboy, odnosno muškarac kojemu je ukus nepoznat pojam.

 

Nagradna igra:

Komentirajući ovaj tekst možete osvojiti i vikend boravak u Dubrovniku! Povodom našeg 10. rođendana pripremili smo nagradnu igru u kojoj će najsretniji čitatelj osvojiti vikend boravak u prelijepom Grand Hotelu Park u Dubrovniku.  Tijekom iduća dva tjedna komentirajte neki od naših tekstova na našoj web stranici, a svakim komentarom imate jedan ulaz u nagradnu igru. U petak, 11. ožujka, nasumičnim izborom netko od vas će moći početi planirati put za Dubrovnik.

Pri komentiranju vodite računa da napišete ispravan mail, kako bi vas mogli kontaktirati, te da komentar na tekst bude smislen. Jednostavne komentare, samo radi sudjelovanja a koji u biti nemaju veze s tekstom, nećemo uvažavati za ovu nagradnu igru. Također, moramo istaknuti da samo vaš prvi komentar na našoj stranici traži odobrenje administratora (kako bi spriječili spamove), a nakon toga možete komentirati bez ikakvih autorizacija.

Sretno!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

4 comments

Post a new comment

Je li ženama mjesto u Formuli 1?

Bizarna nesreća španjolske vozačice pokrenula je lavinu degutantnih komentara na račun nesretne Marie de Villote i ženskih vozača   „Ova statistika definitivno ide u prilog ...