Mobiteli s neuobičajeno velikim baterijama

0

Na ovom popisu mobitela s najvećom baterijom naići ćete na neka potpuno nepoznata imena, kao što su BLU ili Gionee. Iako imaju bateriju velikog kapaciteta, to ne znači da su i najbolji u trajanju iste, jer danas veliku ulogu u potrošnji igra sustav mobilnog telefona te energetska učinkovitost ugrađenih komponenti. Ipak, ovi modeli imaju toliko veće baterije pa sa sobom nećete morati vući produžni kabel, a zaboravit ćete gdje ste stavili punjač. Na Ebayu se mogu naći eksterne baterije s ogromnim kapacitetom, no to onda mijenja početni oblik mobitela te je kao takva neračunjiva u ovom „natjecanju“.

 

Huawei_P8_Max

3. HUAWEI P8 MAX

Ovaj super ogromni smartphone ekrana dijagonale 6.8 inča zasigurno neće naći mjesto u vašem džepu, pa čak ni u pederuši, s obzirom da je dug čak 18.3cm, a ni širina od 9.3cm mu nije plus. Ovaj „mobitel“ bismo slobodno mogli nazvati phabletom s obzirom da je vrlo blizu granice od 7 inča. Kako je kao mobitel neuobičajen, takva je i njegova baterija kapaciteta čak 4360 mAh, što bi trebalo biti dostatno za dva dana komotnog korištenja. Stručnjaci iz Huaweija kažu kako P8 Max može odraditi čak 16 sati video reprodukcije, što znači da biste mogli pogledati 8 prosječnih filmova.

 

asuszenfonemax

2. ASUS ZENFONE MAX, BLU STUDI ENERGY I LENOVO VIBE P1

Ova tri pametna telefona zauzela su drugo mjesto po pitanju kapaciteta baterije. Ako vam je 4360 mAh kod Huaweija zvučalo izvrsno, kako ćete reagirati kad čujete da ovi modeli posjeduju bateriju od 5000mAh? Uz to nemaju niti približno velike ekrane kao P8 Max, pa sati i sati surfanja, gledanja videa na youtubeu i slično neće posebno izmoriti ove grdosije od baterija. Asus napominje kako bi njihov adut mogao izdržati čak mjesec dana u stand by modu, što zaista zvuči sjajno ako bi kojim slučajem išli na jednotjedno ili dvotjedno kampiranje u prirodi.

 

gianfonemarathon

1. GIONEE MARATHON M5

Apsolutni rekorder u svijetu mobilnih telefona bi mogao nekoliko minuta pokretati i automobil. Njegova baterija od čak 6020mAh omogućit će vam oko 50 razgovora, 26 sati gledanja videa, ili 20 sati surfanja internet stranicama, a zadnjih 5% baterije je dostatno za 2 dana mirovanja. Zvuči impresivno, zar ne? Ako u obzir uzmemo debljinu uređaja od samo 8.5mm i masu nešto veću od 200g, možemo reći da su u Gioneeu napravili vanserijski posao. Osim toga, uređaj se može pohvaliti i velikim 5.5 inčnim zaslonom u HD rezoluciji, vrlo dobrom 13-megapikselnom kamerom te kvalitetnim korisničkim sučeljem. Kao šlag na tortu dolazi vrlo korektna cijena, pa ćete tako za ovaj pametni telefon morati izdvojiti nešto manje od 2000kn.

About author

Marko Rakić

Kultov stručnjak za gadgete, i tehniku općenito, surađivao je s mnogim portalima o Formuli 1

No comments

Recenzija: Diktator

Nakon Ali G-ja, Borata i Bruna, stigao nam je novi Baron Cohenov alter ego – Admiral general Aladeen   INFO Premijera: 16. svibnja 2012 Redatelj: ...