Mitovi o preuranjenoj ejakulaciji

0

Jedan od najvećih problem s kojima se muškarac može susresti jest preuranjena ejakulacija

 

„Kvalitetnog seksa nema bez da oba partnera uživaju, a mislite li da će djevojka uživati ukoliko se zaustavljate svako 15 sekundi?“

 

Jedan od najvećih problema s kojima se može susresti muškarac jest preuranjena ejakulacija. Uz ćelavost, preuranjena ejakulacija je problem koji može uzrokovati i psihičke probleme kod muškaraca. Ali preuranjenu ejakulaciju mnogi drukčije definiraju. Većina ih smatra ejakulacijom koja dođe nakon 5-10 minuta seksa, ali tu nije riječ o preuranjenoj ejakulaciji već o lošijoj izdržljivosti. Prava prijevremena ejakulacija jest stanje kad muškarac ne osjeća da će ejakulirati sve dok se to ne dogodi, što znači da ne drži pod kontrolom uzbuđenje kad ima erekciju ili dok prodire u vaginu. I to se najčešće događa odmah po penetraciji, a čak i prije.

Na internetu ćete naći mnoge „lijekove“ za ovaj problem, ali činjenica je da, nažalost, za ovaj problem ne postoji lijek, već je moguće samo prilagoditi se stanju. Uz preuranjenu ejakluaciju, osim čudotvornih lijekova, su vezani i mnogi mitovi u koje jednostavno ne treba vjerovati.

 

MIT 1: PREURANJENA EJAKULACIJA NESTAJE TIJEKOM GODINA

Kako čovjek stari cijeli organizam se usporava pa ćete često pročitati da to ujedno utječe i na preuranjenu ejakulaciju, odnosno da će baš tijekom starenja organizma problem preuranjene ejakulacije postepeno nestajati. Nažalost, istina je potpuno drukčija. Ne da problem neće nestati, nego će postati još i gori. Muškarac će imati problema i s preuranjenom ejakulacijom i s erekcijom koju će sve teže biti ostvariti.

 

MIT 2: PREURANJENA EJAKULACIJA JE POSLJEDICA POGREŠNE MASTURBACIJE

Uobičajeno mišljenje jest da je kvalitetna masturbacija podloga za dobar seksualni život, a da pogrešna može voditi prema problemu s preuranjenom ejakulacijom. Mlađi muškarci su najčešće prisiljeni obaviti masturbaciju „na brzaka“ kako ih ne bi uhvatili ili kako bi što prije doživjeli orgazam, a to je prema mnogima karta za kasnije probleme. Međutim, istraživanja su pokazala da to nije istina, tj. da su muškarci s problemom preuranjene ejakulacije i oni bez, imali iste tehnike masturbacije.

 

MIT 3: STANI/KRENI TEHNIKA POMAŽE

Najčešći savjet za sve s spomenutim problemom jest da se zaustave kada osjete da se približavaju vrhuncu, te da nastave kada nagon popusti. Ovo ne samo da ne djeluje (jer većina s problemom shvati da će ejakulirati kad bude prekasno) nego i čini stvari gorima. Kvalitetnog seksa nema bez da oba partnera uživaju, a mislite li da će djevojka uživati ukoliko se zaustavljate svako 15 sekundi? Istraživanja su pokazala da se centar za stres i napetost u mozgu djevojaka mora deaktivirati za vrijeme seksa.

 

MIT 4: PREURANJENA EJAKULACIJA JE IZLJEČIVA

Nažalost, unatoč čudotvornim lijekovima, preuranjena ejakulacija je neizlječiva, nažalost riječ je o svojevrsnom seksualnom defektu. Međutim, nije sve baš tako crno. Iako je problem neizlječiv, moguće je naučiti se nositi s njime te mu se prilagoditi. Mnogim djevojkama je penetracija najmanje važan dio seksa. Intimnost i oralno zadovoljavanje im je nešto važnije, te bi se trebalo posvetiti zadovoljavanju djevojaka na taj način. Olakšavanje ovog problema omogućuju i neki antidepresivi, ali ako želite ići tim putem prvi korak je odlazak psihologu.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Zašto izabrati bordo kravatu?

Ukoliko želite izgledati kao otmjeni, poslovni muškarac sa stilom u vašem ormaru bi se trebalo naći mjesta i za bordo kravatu. Bordo kravate su klasične ...