McLaren 675LT Spider – nova bomba iz Wokinga

0

I dok je momčad McLarena u Formuli 1 sretna što je katastrofalna sezona konačno završila, njihov odjel cestovnih automobila je imao najuspješniju godinu do sada! U ovoj 2015. godini su predstavili čak pet modela, a ovaj posljednji, 675LT Spider je privukao najviše pažnje.

Longtails, ili LT iz naziva, datira još od 1997. godine, odosno od McLarenovog legendarnog modela F1 kojeg mnogi smatraju prvim hiperautomobilom na svijetu. Naziv se odnosi na automobile s produženim stražnjim krajem kako bi se dobio bolji downforce, a u tom dijelu McLarenu je sigurno pomoglo iskustvo desetljeća u najelitnijem automobilističkom sportu.

Početkom godine je McLaren predstavio 675LT Coupe, poboljšanu verziju spektakularnog McLaren 650S modela, a sada nam stiže i „toples“ varijanta – 675LT Spider! Izgled ovog automobila je fascinantan, baš kao i brojke! Limitiran na 500 primjeraka, 675LT Spider će biti pokretan moderniziranom verzijom 3,8 litrenog V8 motora iz modela 650S čija će snaga biti povećana na 666 KS. Pojačavanje motora će rezultirati i još boljim performansama pa će ubrzanje do 100 km/h biti za samo 2,9 sekunda, a maksimalna brzina 326 km/h. Ovakve performanse će tražiti i odličnu kontrolu pa je veliki spoiler, koji služi kao zračna kočnica, 50% veći nego na 650S modelu.

Kao i obično, i ovaj McLaren će si moći priuštiti samo oni najbogatiji jer će mu cijena iznositi 2,6 milijuna kuna.

 

McLaren675Spider2

McLaren675Spider3

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

5 koktela za prave muškarce

Mislite se koji koktel popiti a da ne ispadnete curica? Donosimo vam pet koktela koji su pravi izbor za muškarce   „Ima li išta „muškije“ ...