Maseratijev Alfieri koncept

0

Maserati će svoj 100. rođendan proslaviti i zanimljivim konceptom

 

„Ovom konceptnom verzijom, kojom će ući u borbu s Porscheom 911 i Jaguarom F-Type, Maserati se vraća svojim sportskim korijenima“

 

Legendarni Maserati ove godine stavi 100 godina postojanja, a da rođendan proslave u stilu pobrinuli su se i izbacivanjem koncepta Alfieri. Ovom konceptnom verzijom, kojom će ući u borbu s Porscheom 911 i Jaguarom F-Type, Maserati se vraća svojim sportskim korijenima. Trenutačno jedini kupe u ponudi, model GranTurismo, više je namijenjen brzoj i ugodnoj vožnji na duge pruge nego trkaćoj stazi.

Alfieri, koji je dobio ime po jednom od braće osnivača Maseratija, je puno toga posudio i od već postojećih modela. Temeljen je na šasiji GranTurisma uz 240 mm skraćeni međuosovinski razmak, a motor je također poznati 4,7-litreni atmosferski V8, koji omogućuje 442 KS koje se do kotača prenose putem 6-stupanjskog sekvencijalnog mjenjača. Alfieri tako omogućuje ubrzanje od 4,2 sekunde te maksimalnu brzinu od 305 km/h!

Za kočenje se brinu ugljično-keramičke kočnice iz GranTurisma MC Stradale, a kompletan automobil izrađen je od ugljičnih vlakana, koji će u serijskoj verziji biti zamijenjen kombinacijom aluminija i kompozitnih materijala. Ovaj koncept je dizajnirao Lorenzo Ramaciotti po uzoru na Maseratijev model A6 GCS-53.

 

{gallery}Maserati-Concept{/gallery}

 

banerfacebooklike

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments