Lenovo Yoga – budućnost multimedije

0

Očekuje se da će novi notebook i tablet dodatno učvrstiti vodeću poziciju Lenova na svjetskom tržištu

 

Lenovo je već više od godinu dana najveći proizvođač osobnih računala na svijetu, a da tu poziciju ozbiljno želi zadržati i učvrstiti, pokazalo je predstavljanje nove serije Yoga notebooka i tableta održano u Londonu. Tehnologija koju danas razvija Lenovo već na prvi pogled ostavlja bez daha, a to se posebno vidi na novom Yoga 3 Pro laptopu koji je, unatoč zadivljujućim performansama, velikom hard disku i moćnom procesoru, najlakši i najtanji laptop na svijetu.

Kada je potpuno otvoren, njegova debljina ne prelazi debljinu prosječne kemijske olovke, dok je u zatvorenom stanju “debeo” samo 12,8 milimetara. Ovakve dimenzije prati i mala težina pa je cijelo računalo teško tek 1,19 kilograma, odnosno manje od boce vode koju kupujete u trgovinama. Usto, Yoga 3 Pro je nevjerojatno okretan, i omogućava rad na čak četiri načina. Klasični način rada, otvoren zaslon i tipkovnica ispred korisnika, koristi se pri klasičnom radu s dokumentima, no ako gledate video, Yogu 3 Pro može se “preklopiti” u oblik šatora i postaviti na stol, čime se dobiva 13-inčni prijenosni “televizor” kristalno čiste slike i fantastičnog zvuka. Želite čitati knjigu? Nema problema, zaslon dodatno preklopite, za 180 stupnjeva od početne pozicije i u rukama upravo držite veliki tablet. Ujedno, za video konferencije idealan je “tilt” način rada u kojemu tipkovnica leži “naopako” na stolu, dok je slika razvučena preko cijelog zaslona. Miš, naravno, nije potreban jer Yoga 3 Pro ima zaslon osjetljiv na dodir, a tu je i Harmony, inovativan, posebno razvijen program koji cijelo računalo prilagođava potrebama svakog individualnog korisnika.

Lenovo cilja i na korisnike tableta koji uređaje najčešće koriste kod kuće za pregledavanje multimedije. Njima je namijenjen Yoga Tablet 2 Pro opremljen nevjerojatnim sustavom zvuka jačine 8 wata, ali i subwoofer zvučnikom, čime je postao prvi tablet s ugrađenim “niskotoncem”. Kako bi u videu ili fotografijama mogli uživati svi u sobi, Yoga Tablet 2 Pro opremljen je i moćnim projektorom, koji na zid “baca” sliku dijagonale 50 inča. Baterija traje punih 15 sati. Inače, osim fantastičnih performansi, upravo je dizajn ono što karakterizira Yoga liniju notebooka i tableta. Kod računala ključan dio predstavlja poseban okretni nosač izrađen od 800 minijaturnih komada željeza i aluminija koji omogućava nevjerojatnu fleksibilnost i ergonomiju uređaja. Kod tableta je pak riječ o posebnom cilindru na boku uređaja koji sadrži snažnu bateriju i moćan projektor. Ovakvim dizajnom Lenovo dokazuje zbog čega je danas prvi izbor kupaca pri nabavi računala i tableta.

 

Tekst preuzet s vecernji.hr

About author

Večernji

Prvi portal neke novinske kuće u Hrvatskoj stavlja naglasak na kvalitetu tekstova, točnost i pouzdanost informacija. Kliknite vecernji.hr!

No comments