Lenovo Vibe Shot – Fotoaparat u tijelu mobitela

0

Za razliku od nekih starijih pokušaja da se napravi smartphone koji će kvalitetom slika konkurirati samostalnim fotoaparatima, Lenovo Vibe Shot nije glomazna „zvjerka“ s golemim objektivom koji strši iz krupnog i teškog tijela: podsjeća jedino na one najtanje digitalne fotoaparate, ali je vitkiji (7,6 mm) i laganiji od njih (145 grama). Sprijeda izgleda kao standardni moderni smartphone s 5“ Full HD ekranom (izuzetno oštrim i živopisnim, što također olakšava snimanje dobrih fotografija) a straga je sve podređeno kameri. Njen je objektiv smješten u aluminijski okvir zajedno s trostrukom LED bljeskalicom (koja osigurava prirodnije osvjetljenje mračnih scena) i infracrvenim senzorom koji dvostruko brže izoštrava od standardnog autofokusa.

16-megapikselna kamera ima još nekoliko zanimljivih poboljšanja koji nisu neobični na fotoaparatima, a ne ih susrećemo na mobitelima: najznačajnija među njima je optička stabilizacija slike – ključna za slikanje u nesavršenom svjetlu, čemu pomaže i poseban senzor koji mjeri okolno osvjetljenje i prilagođava mu postavke fotografiranja. Iskusni fotografi mogu se poslužiti ručnim postavkama: one postaju dostupne pritiskom na tipku koja prebacuje iz auto u manual način snimanja. Naravno, tu je i tipka za „okidanje“ koja, kao i tipke na „pravim“ fotoaparatima, ima dva položaja: kada se kratko pritisne, aktivira se autofokus.

Kamera snima Full HD video, a nisu zaboravljeni ni ljubitelji selfieja: njima je namijenjena prednja kamera (8 megapiksela) koja može snimati panoramske selfieje (filmskog formata 16:9, u kojem snima i stražnja kamera).

I ostale, ne-fotogenične mogućnosti su na visokoj razini. Vibe Shot pogoni četverojezgreni, 64-bitni Snapdragon procesor sa čak 3 GB RAM-a i 32 GB ugrađene memorije, koja se može proširiti microSD karticama. Kao i svi mobiteli Lenova, i ovaj prima dvije SIM kartice, a zanimljivo je da Gorilla Glass 3 ne pokriva samo prednji ekran, nego i stražnju stranu, ispod aluminijskog okvira: stoga cijeli mobitel djeluje čvrsto i neuništivo, premda je vitak i lagan.

 

Više informacija: www.mikronis.hr i www.lenovostore.hr

About author

Večernji

Prvi portal neke novinske kuće u Hrvatskoj stavlja naglasak na kvalitetu tekstova, točnost i pouzdanost informacija. Kliknite vecernji.hr!

No comments