Lekcije uspješnih muškaraca

0

Uspješni muškraci se od ostalih razlikuju po tome što se drže ovih sedam pravila

 

USPJEŠNI MUŠKARCI NE ZNAJU ZA POJAM –NEMOGUĆE

Robert Rodriguez je danas priznati redatelj ali 1992. godine je bio samo još jedan od brojnih redatelja s vizijom. Za snimanje svog prvijenca imao je iznimno mali budget zbog čega nije mogao uposliti filmsku ekipu, pa nije imao čak ni rasvjetu. Ali to ga nije spriječilo te je snimanjem filma napravio prvi korak ka slavi. Richard Branson je bio vlasnik diskografske kuće kada je odlučio pokrenuti zrakoplovnu kompaniju. Svi su mu govorili da je lud i da će uništiti i sebe i svoj posao, a Virgin Atlantic je danas jedan od najcjenjenijih  zrakoplovnih prijevoznika.

 

OSOBNI KONTAKT JE IPAK NAJVAŽNIJI

Digitalno je doba u kojem smo navikli svakodnevno slati stotine mailova i SMS-ova techatirati preko Facebooka. Zbog svega toga smo zaboravili na osobni kontakt i koliko ga je važno održavati. Julian Castro, gradonačelnik San Antonia je jedan od rijetkih koji će, osim slanja poziva mailom, podignuti slušalicu i osobno pozvati nekoga. Michael Schumacher je uvijek puno pažnje posvećivao razgovoru sa svojim mehaničarima, te je svakome od njih znao imena i njih i njihove obitelji!

 

NEUSPJEH JE PUT PREMA USPJEHU

Ono što razlikuje uspješne muškarce od ostatka je to što uspješni muškarci neuspjeh vide samo kao poticaj za kvalitetniji i bolji rad, te kao samo trenutni korak natrag. Donald Trump, jedan od najutjecajnijih ljudi u SAD-u iza sebe ima nekoliko propalih projekata, te čak i osobni bankrot. Međutim, to ga nije omelo da stigne na vrh. Junot Diaz, autor današnjeg bestsellera This Is How You Lose Her, je svoju knjigu pisao punih 17 godina, često dižući ruke od nje! Ali u konačnici ipak nije odustao!

 

USPJEH ZNAČI HRABROST DA SE ISTRAŽE NOVA POLJA

Svi mi imamo polja na kojima se volje snalazimo, i ona u kojima smo laici, ali uspješni muškarci se ne boje zakoračiti na polja o kojima ne znaju ništa. Richard Branson je u zrakoplovni promet uleti kao početnik koji o vođenju zrakoplovne kompanije nije znao baš ništa. Isto je napravio i ulaskom u tržište mobilne telekomunikacije da Virgin Mobile je danas jedna od najpopularnijih mobilnih kompanija među mladima.

 

NIJE VAŽNO SAMO RADITI VEĆ BITI I PRODUKTIVAN

Većina vas radi (nadamo se, jer današnja je situacija takva da je zaposlenih sve manje i manje), ali koliko vas radi da bi odradilo plaću, a koliko da napravi posao kako treba? Od odrađivanja posla je važnija produktivnost. A to najbolje zna Ferran Adria, jedan od najpoznatijih svjetskih chefova. Adria je brzo shvatio da nije važno samo da njegovi kuhari odrađivaju posao i kuhaju, nego da kuhaju s ljubavlju i željom da posao naprave što bolje i kvalitetnije.

 

USPJEH ZNAČI ISKORIŠTAVANJE SVIH PRILIKA

Kolik puta smo sami sebi pronalazili opravdanje govoreći da smo previše umorni pa nismo napravili stvar koju smo mogli napraviti? Iz usta uspješnih muškaraca ta riječ nikada neće izaći. JorgeRamos je bio obični dječak s ulica Mexico Cityja koji se uspio probiti do novinara na državnoj televiziji. Nakon što su mu cenzurirali prilog Ramos je preselio na SAD gdje je napredovao do jednog od najcjenjenijih voditelja današnjice. Njegov cjelodnevni rad i potraga za dobrim vijestima ga je dovela tamo gdj eje danas – na vrh!

 

USPJEH I ŽRTVOVANJE IDU ZAJEDNO

Svi bi mi htjeli imati lagodan život, zarađivati novac, raditi što manje i uživati u slobodnom vremenu. Ali, stvari ne idu baš tako. Ukoliko želite uspjeh morat ćete propustiti nekoliko izlazaka s prijateljima, koje putovanje ili gledanje nekoliko nogometnih utakmica. Pogledajte samo primjer Rafaela Nadala, jednog od najboljih tenisača današnjice. Nadal je poznat po svojoj životnoj filozofiji i predanosti uspjehu. Upravo ta predanost uspjehu i konstantno treniranje su ga doveli tamo gdje je danas – na vrhu!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Brutalna Honda RC213V­S

Honda je predstavila cestovnu verziju njihove pobjedničke Moto GP jurilice   Iako Honda ovaj motocikl naziva prototipom riječ je dobro poznatoj jurilici koju u Moto GP-u ...