Kult uzima kratku pauzu

2

Vjerojatno neki od naših čitatelja to ne znaju, ali Kult je pokrenut prije 10 godina kao dubrovački magazin. Kult sam pokrenuo zato što sam se htio zabavljati, i na samom početku sam rekao da ću ga raditi sve dok se budem zabavljao. I stvarno se i jesam zabavljao, živio za Kult, radio lude stvari i upoznavao stvarno divne ljude s kojima je bio gušt raditi, slikavati ih ili jednostavno samo upoznati i popričati. Ali, u svemu u životu dođe kraj, pa se tako „kultni“ žar u meni počeo i gasiti. U međuvremenu sam dobio i dvoje divne djece, i prioriteti su se promijenili, a početkom rada na drugom radnom mjestu pronalaženja vremena za pisanje i organiziranje portala (jer sam ipak ja odrađivao najveći dio posla) je postalo gotovo pa nemoguća misija. Ujedno sam i ostario i upao u krizu srednjih godina i pisanje o seksu, a pogotovo slikavanje i rad sa djevojkama čiji su roditelji moji vršnjaci (pa čak i mlađi) je postalo nešto što mi se nije niti malo sviđalo. Kult se uozbiljio, postao nešto sasvim drugo od onoga što je bio u početku, i koliko god su reakcije na promjenu bile pozitivne imao sam osjećaj kao da to jednostavno nije to.

Došlo je stoga vrijeme za ono što sam bio odlučio na samom početku – da moja priča završi. Ipak, bilo bi mi žao da Kult završi samo zato što sam ja izgubio volju jer Kult je ipak više od Tonija Čeovića. Srećom, našao sam čovjeka, bolje rečeno mladića, u čijem žaru sam prepoznao sebe od prije 10 godina, i vjerujem da sam našao idealnog nasljednika i da Kult ostaje u dobrim rukama. Mislio sam da će, jednog dana kada taj trenutak dođe, biti tužan i da mi neće biti lako, ali – nije.

Hvala svima koji su mi omogućili da živim svoj san, prije svega mojoj dragoj ženi koja mi je uvijek bila podrška iako joj nije bilo lako samnom i mojim idejama, isprika svima kojima sam stvorio kakav problem (nije bilo s namjerom). Hvala djevojkama koje smo slikavali, hvala sponzorima koji su i u teška financijska vremena pronalazili pokoju kunu za nas, a najveća hvala svima koji ste nas čitali – nema tih riječi kojima bih mogao dočarati koliko mi je značio svaki klik.

Kult će sada uzeti malu pauzu dok novi vlasnik ne počne s radom. Novi vlasnik ima jako uzbudljive planove i nadam se da će vam se svidjeti, iako planovi uključuju povratak Kultovim korjenima – dakle, povratak na lokalnu, dubrovačku razinu! A dok vam se novi vlasnik ne obrati, i Kult osvane u novom (starom) ruhu, molim vas za malo strpljenja!

Još jednom, od srca svima hvala!

About author

Toni Čeović

Pokretač i urednik Kulta, ljubitelj filmova, obožavatelj U2 i veliki zaljubljenik u formulu 1

2 comments

  1. FRIC 31 svibnja, 2016 at 01:03 Odgovori

    Fala tebi stari, Toliko si nas kulturno uzdigao, bonton naučio, muškosti vratio…..Nadam se da je nasljednik dostojan. Još jednom FALA i sretno dalje.

  2. Vasja Stankovic 28 kolovoza, 2016 at 23:28 Odgovori

    Skoro nisam pročitao nešto ovako iskreno i razumljivo. Kao rođeni Beograđanin Kult nisam čitao ranije, te sam i sad sasvim slučajno naleteo na sajt na kome me je dočekao tekst bivšeg urednika. O radu redakcije tek ne znam ništa, ali sam samo na osnovug ovog teksta hteo da pohvalim gospodina Čeovića za tako profesionalan odnos prema sopstvenom magazinu, saradnicima i kolegama. Uveren sam da čovek koji sa toliko ljubavi, ali i određenosti piše o svom magazinu i godinama koje je proveo radeći u njemu, nije mogao biti loš urednik. Jedino mu zameram to što je ljubitelj U2, jednog od najbesmislenijih bendova na svetu, mada je to samo moje mišljenje, a o ukusima, naravno, ne treba diskutovati.

Post a new comment

10 najboljih nogometaša u 2014.

Britanski časopis 4-4-2 je izabrao deset najboljih nogometaša koji su obilježili godinu na izmaku   10. ARJEN ROBBEN FourFourTwo je dijelom teksta o Robbenu najbolje ...