Koje su prednosti plivanja?

0

Teretana i trčanje su odlični načini za održavanje tijela zdravim, ali najviše prednosti pruža plivanje

 

„Zašto je plivanje odlična vježba? Prije svega jer angažira sve mišiće tijela, te zato što voda pruža veći otpor od zraka pa samim tim i ova vježba zahtjeva više snage“

 

Plivanje aktivira sve mišiće u tijelu, što pomaže da ostanemo u dobroj formi, da budemo zdravi i zadovoljni svojom kilažom. Plivanje zateže mišiće tijela i pruža veću izdržljivost. Zašto je plivanje odlična vježba? Prije svega jer angažira sve mišiće tijela, te zato što voda pruža veći otpor od zraka pa samim tim i ova vježba zahtjeva više snage. Zbog toga plivanje više jača mišiće, pa su oni izdržljiviji, a plivanje pomaže i u borbi protiv mnogih bolesti. Većina ljudi se lako otkazuje od vježbanja jer im dosadi monotonost vježbi, ali ako počnete plivati, dosadno vam nikad neće biti. Jer su prednosti plivanja mnogobrojne, a i biranje mjesta za plivanje stoji samo vama na raspolaganju.

 

POVEĆAVA KAPACITET PLUĆA

U plivanju se koriste i ruke i noge, što povećava kapacitet pluća, jer činimo veći napor. U vodi je otpor 12 puta veći nego u zraku, a sve to će nam samo koristiti.

 

JAČA SRČANI MIŠIĆ

Plivanje ojačava srčani mišić, jer se krv brže pupma, što povećava cirkulaciju krvi, koja djeluje na zdravlje čitavog organizma.

 

BEZBOLNA VJEŽBA

Još jedna prednost vježbanja je ta, što je bezbolna. Ako neko pati od bolova u zglobovima, plivanje je najbolji lijek i vježba. Na rehabilitaciju se s razlogom ide na plivanje!

 

VRIJEME ZA VJEŽBANJE

Ukoliko ste početnik, trebali bise učlaniti u neki klub ili ako ste u mogućnosti angažirati osobnog trenera. Dovoljno je da plivate pola sata dnevno, ali ako ste već u boljoj formi, možete i duže plivati.

 

BESPLATNO JE

Ukoliko ste u blizini mora ovo je najidealnije vježbanje, jer ne samo što ne morate plaćati članarine, već ste i u prirodi u najboljem mogućem okruženju. Zaštitite se od sunca i uz put ćete i lijepo preplanuti.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Brad Pitt

Karijera jednog od najvećih sex simbola svih vremena trebala bi oživiti blockbusterom o zombijima     Stavljati u isti tekst Brada Pitta i Leonarda  DiCaprija ...