Koja je frizura idealna za vaše lice?

0

Kada je muška frizura u pitanju česta pogreška je da se izabere frizura koja je trenutno u trendu bez da se vodi računa o vlastitom obliku glave što nerijetko dovede do katastrofe. To što na nekome određena frizura izgleda odlično ne znači da će i na vama. Oblik glave kod frizure igra veliku ulogu, a da bi saznali koje frizure odgovaraju vašem obliku glave pročitajte ostatak teskta.

Četvrtasti oblik lica. Karakterizira ga jaka vilica širine kao i jagodice, a lice je otprilike visoko koliko je i široko. Sasvim kratka kosa ošišana mašinicom nije dobitna kombinacija pa bi trebali ostavljati srednju dužinu kose sa šiškama feniranim prema licu.

Okruglo lice. Najbolji primjer u ovom slučaju je Jonah Hill, a trebatezbjegavati razdjeljak na stranu, dugu i ravnu kosu. Pristaju vam frizure koje sužavaju lik i daju mu oblik izduženosti – frizure šišane kraće sa strane, s postepenim prijelazima ka vrhu. Preporučljivo je ostavljati duže šiške i gelom kreirati frizuru koja je podignuta prema gore.

Trokutasto. Oblik trokuta karakterizira širina u predjelu čela i jagodice nakon čega se lice sužava prema dole, a vrh brade je često špicast. Ne preporučuje se gljiva, kosa češljana uz glavu, a ni kratke frizure. Ukoliko spadate u ovu kategoriju najbolje je izabrati razbarušenu frizure i šiške preko čela.

Duguljasto lice. Kao što samo ime govori, ovo lice je izduženo, pa stoga izbjegavajte frizure koje su kratko šišane sa strane, razdjeljak po sredini, kosu vezana u rep i izrazito kratku kosu jer to još više izdužuje lik. Preporučljive frizure: razdjeljak sa strane, stil koji je kraći pri vrhu, a duži sa strane i slične frizure koje daju efekat skraćenja lica.

Ovalni oblik. U slučaju da obrijete kosu vaša bi glava izgledala kao jaje! Idealna frizura za ovakav oblik glave he kratka na svim predjelima ali na vrhu mora biti nešto duža kako bi oblik glave izjednačili. ovakve frizure su jednostavne za održavanje, ali ćete se morati češće šišati kako bi uvijek izgledali uredno.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Anita Tepeš

Jedna od Glubosovih najseksi Hrvatica se u svemu osjeća seksi     Životni moto? Ako želiš vidjeti dugu, prvo moraš vidjeti kišu.   Gdje vas ...