Kardio vježbe za povećanje mišića

0

Kardio vježbe bi trebale biti dio svakog vašeg treninga

 

„Idealno je da plivate što duže (i što češće), a dobar savjet je i da zrak hvatate svaki osmi zamah kako biste poboljšali dotok kisika u mišiće“

 

Danas vam donosimo pet savjeta kako kardio vježbama povećati vlastitu mišićnu masu.

 

1. TRČANJEM ZA VEĆE MIŠIĆE RUKU

Istraživanja su pokazala da muškarci koji trče jednako često koliko i vježbaju s utezima, iamju 3% veću mišićnu masu na rukama u odnosu na one za koje trčanje kao vježba ne postoji. Stoga, trčite što je više moguće, bilo u prirodi, stazi ili na pokretnoj traci.

 

2. ZAVRŠETAK TRENINGA NA BICIKLU

Nakon što odložite utege sjednite na bicikl i vozite 10 minuta, tempom koji vama odgovara. Vožnja bicikla će povećati dotok krvi, što će uzrokovati oporavak mišića pa ćete biti spremniji za idući trening.

 

3. PLIVAJTE ŠTO ČEŠĆE

Ljeto je idealno za plivanje, razonodu koja razvija cijelo vaše tijelo. Idealno je da plivate što duže (i što češće), a dobar savjet je i da zrak hvatate svaki osmi zamah kako biste poboljšali dotok kisika u mišiće.

 

4. VESLAJTE

Sjednite na ergonometar te veslajte najbržim mogućim tempom idućih 40-tak sekundi. Nakon toga popustite ritam i veslajte laganim tempom idući minut vremena. Ponavljajte ovu rutinu 30 minuta uz što minimalnije pauze.

 

5. TRENIRAJTE ŠTO INTEZIVNIJE

Što tijelo više opteretite (ali da to opterećenje možete podnjeti) to će više i napredovati, stoga uključite u svoj program treninga dijelove visokog inteziteta, i to barem tri puta tjedno.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

100 čučnjeva – program za noge

Ukoliko želite osnažiti i povećati mišiće na nogama fitnes instruktor Joseph Arangio je osmislio poseban program   „Arangio je na ideju za ovakav program došao ...