Kakva je brada idealna za vaše lice?

0

Baš kao što prilagođavate odjeću svojoj građi, i sunčane naočale svom licu, isto bi trebali napraviti i s bradom. Ne podnosi svako lice isti tip brade, pa se može dogoditi da neka popularna i cool brada vama jednostavno ne stoji. Stoga, prije nego se odlučite na puštanje brade, dobro proučite svoje lice, a nakon toga pročitajte ovaj tekst koji će vam otkriti kakava je brada idealna za vas!

 

KOCKASTI OBLIK

Ukoliko imate kockasto lice vaša zadatak je optički učiniti lice okruglijim. Pustite bradu s vanjske strane, da raste barem nekoliko tjedana prije nego je počnete skraćivati. Da bi imali gladak styling oko usta i brade najbolje je posjetiti brijača kako bi precizno održavao konture. Nakon nekog vremena, isto možete raditi i sami.

 

OKRUGLI OBLIK

Stilizirane brade su najbolje za vaš oblik lica. Birajte tanje brade i pod svaku cijenu izbjegavajte naglašene zaliske. Strane redovno brijte, a brkove spojite s bradom vodeći računa da linije budu oštre.

 

DUGULJASTI OBLIK

U ovom slučaju morate raditi suprotno od brade za kockasti oblik – dakle, cilj je napraviti da vaše lice vizualno izgleda ovalno. Ovdje možete kopirati jednostavan stil Toma Forda – pustite bradu da raste nekih tjedan dana, nakon čega je kratite (ne brijete) svakih nekoliko dana.

 

OBLIK KRUŠKE

Pustite zaliske i vodite računa da oni moraju biti deblji od brade kako bi se gornji dio lica što više izjednačio sa donjim. Bradu pustite da raste dva tjedna prije nego je počnete trimerom stanjivati i održavati. Brada bi trebala biti na pola puta između hrapave i uredne.

 

TROKUTASTI OBLIK

Ukoliko vam vilica u odnosu na čelo pravi oblik trokuta kopirajte stil Ryana Goslinga, jednog od hollywoodskih muškaraca s najviše stila. Bradu držite lagano razbarušenom, pustiti je da raste i sa strana, te održavajte linije uz obraze i zaliske.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Platanus Bar

  PLATANUS BAR Između vrta 2, Dubrovnik Tel. 020 323 887 Mob. 091 119 0364 Radno vrijeme: četvrtak, petak i subota 21 – 5 h ...