Kako ubrzati rast mišića

0

Ovih pet malih savjeta vam može pomoći u ubrzavanju rasta mišića

 

Transformacija iz „običnog“ u mišićavog frajera koji će ovo ljeto obarati djevojke s nogu je dugotrajan proces koji zahtjeva vremena. Posebno dugotrajan proces je povećavanje mišića koje se odvija na potpuno drugi način nego izgrađivanje samog mišića. Dok se mišić izgrađuje i oblikuje konstantno povećavanje mišića se događa u određenim razdobljima. Mišić će se povećati pa će nastati pauza, pa će se ponovo povećati, pa ponovo pauza… Osim toga, povećanje mišića ne ovisi samo o vježbanju već i prehrani.

Ipak, postoji pet malih trikova koji će vam pomoći da ubrzate rast željenih mišića.

 

BRZO PODIZANJE

Ukoliko ne radite programe koji zahtjevaju polagani tempo, ubrzajte i teret dižite bržim i eksplozivnijim tempom. Dok je sporije podizanje tereta dobro za oblikovanje mišića, brzo je odlično za stimuliranje rasta mišića i sagorjevanje masnih tkiva. Dakle, dosta ljenčarenja, ubrzajte tempo i pošteno se iznojite.

 

TRENIRANJE MIŠIĆA POSEBNO

Ovdje se prvenstveno misli na ruke. Treniranje jedne po jednu ruku omogućava brži rast mišića nego da ih trenirate istovremeno. Ovakvo treniranje zahtjeva više vremena stoga se preporuča da se krene sa vježbom koja zahtjeva obje ruke, pa se onda duže vremena poveti svakom mišiću na pojedinoj ruci posebno i na kraju završi još jednom vježbom za obje ruke.

 

PREDSTIMULIRANJE MIŠIĆA

Jedna od njboljih stvari koje možete napraviti prije same vježbe jest da predstimulirate mišić. Ovo se ne treba zamjeniti sa zgrijavanjem prije vježbe jer cilj predstimulacije jest da se mišić navikne na poteze koje će raditi pa će mišić samu vježbu lakše podnjeti. Predstimulacije ne treba raditi prije svake vježbe već prije samo prvih par vježbi. Desetak sklekova prije benča je tako uvijek dobra ideja.

 

MAGIČNI DODIR

Koliko god ovaj savjet djelovao čudno dokazano je da djeluje! Kada radite npr. bicepse jednom rukom drugom dodirnite mišić na kojem radite. Ovim načinom ćete vaši živci u tijelu početi slati signale u mozak a sve će rezultirati time da će i vaš mozak i tijelo pojačati aktivaciju mišića.

 

MANJE VREMENA, VIŠE RADA

Ako u teretani provodite sat vremena smanjite vaš boravak za 15 minuta. To, naravno, ne znači da ćete manje vježbati već skratite vrijeme između vježbi. Na ovaj način ćete mišići dati manje vremena za odmor, mišić će stalno biti pod opterećenjem a kako smo prije naveli što je opterećenje konstantnije i vježbe se brže izvode rast mišića će biti brži.

 

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Izvrsna vježba za bicepse

Iako je vježba stara više od 130 godina, svi svjetski stručnjaci je preporučavaju i danas   Tko bi rekao da se danas može primjenjivati vježba ...