Kako se zaštititi od gripe?

0

Držite se ovih pet savjeta i ova zima će vam proći bez gripe!

 

GRČKI JOGURT

Ovaj jogurt je definitivno u modi, ali ne samo zbog pojavljivanja u različitim filmovima i serijama, već  i zato što stvarno djeluje na zdravlje! Naime, prema nutricionističkom istraživanju, grčki jogurt značajno smanjuje mogućnost oboljenja od gripe, i to za čak 27%! Sve zbog određenih probiotika koji se nalaze u njemu, stoga ciljajte na jedan grčki jogurt dnevno!

 

IZBJEGAVAJTE ALKOHOL

Mnogi misle da alkohol ubija klice, ali istraživanje sveučilišta u Massachusetsu je pokazalo da više od pet pića uništava imunitet te da ste stoga podložniji gripi. Osim toga, mogu vam se pojaviti simptomi poput povišene temperature koji će vas također prikovati za krevet. Stoga, ukoliko želite ovu zimu proći bez bolesti – izbjegavajte alkohol, ili barem smanjite unos.

 

ĐUMBIR

Ako je vjerovati istraživanjima iz Tajvana, đumbir je najbolji izbor ukoliko se želite zaštititi od gripe, ali i bronhitisa i upale pluća. Naime, njihova istraživanja su pokazala da se drastično smanjuje mogućnost oboljenja od spomenutih bolesti pa bi svježi đumbir trebali uklopiti u svoju prehranu tijekom idućih par mjeseci.

 

ŽVAKAĆA GUMA

Ne samo da će vam žvakaća guma djelovati na dah, nego će vas i zaštititi od gripe, streptokoka i upale grla i sinusa. Istraživanja su otkrila da zaštitu možemo zahvaliti ksilitolu koji se nalazi u većini žvakaćih guma, i koji će nam pružiti potrebnu zaštitu. Možda ne djeluje najbolje na zube, ali ćete zato biti gripa free.

 

BLANŠIRANJE

Jeste li znali da se možete zaraziti i preko freškog povrća? Kako se na njihovoj površini mogu zadržati virusi, jedući zdravo ipak se možete zaraziti. Srećom, postoji jednostavan proces koji se zove blanširanje. Stavite povrće u kipuću vodu, a nakon dva minuta bacite ga u ledenu vodu kako bi zaustavili kuhanje. Na taj način ćete ubiti viruse na površini zadržavajući sočno i svježe povrće!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Sve što trebate znati o Luisu Suarezu

Kontroverznog nogometaša navijači klubova u kojima je igrao jednostavno obožavaju   1. Kao četvrti od sedmero braće, Luis Suarez je rođen 24. siječnja 1987. godine ...