Kako se riješiti peruti na prirodan način?

0

Perut je problem s kojim se većina muškaraca susretne barem jednom u životu. Ovaj neugodan problem se obično povezuje s nedostatkom higijene, iako najčešće nastaje zbog potpuno drugih razloga od kojih su najčešći seborejični dermatitis, ekcemi, psorijaza, ali i stres, manjak vitamina B, te preaktivne žlijezde lojnice. Za borbu s peruti postoji veliki broj posebnih šampona koji mogu pomoći, ali ukoliko se želite boriti prirodnim sredstavima pokušajte s ovih pet „sastojaka“.

Aspirin. Smrvite dvije tablete aspirina u fini prah te ih dodajte šamponu. Nakon što nanesete šampon na kosu ostavite nekoliko minuta kako bi salicil, koji se nalazi u aspirinu kao i šamponima za borbu protiv prhuti, mogao djelovati.

Prirodna ulja. Ulja poput kokosovog, bademovog, maslinovog pomažu na način da vlaže tjeme i hrane ga što dovodi do smanjenja pojave peruti. Ulje lagano zagrijte, utrljajte u kosu te ostavite duže vrijeme da dobro upije. Nakon toga operite kosu.

Jabučni ocat. Nakon šamponiranja kose, jabučni ocat pomješajte s vodom te tom smjesom isperite šampon. Osim ovog načina, ocat možete koristiti kao i ulja, na način da ga utrljate u kosu pa nekoliko sati kasnije isperete.

Soda za pečenje. Soda kojom uklanjate mirise iz posuđa ili hladnjaka odlična je i za tretiranje peruti. Tijekom nekoliko tjedana koristite sodu umjesto šampona i rezultet neće izostati.

Limunov sok. Masaža vlasišta limunovim sokom također može pomoći kod eliminiranja peruti. Limunov sok dobro umasirajte u vlasište, ostavite da djeluje 15 do 20 minuta i potom isperite glavu. Kako bi povećali učinkovitost tijekom nekoliko dana ponavljajte ovaj postupak.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Skybar

  SKYBAR Marojice Kaboge 1, Dubrovnik Tel: 020 323 424 Mail: skybar.dubrovnik.3@facebook.com Radno vrijeme:   Moderno uređen lounge bar smješten u Starom gradu idealan je ...