Kako se odjenuti za vjenčanje?

0

Idete li na vjenčanje kao gost? Onda se opustite, to nije vaše vjenčanje! Što odjenuti je jedina briga koju imate. Kako biste zablistali, usvojite samo nekoliko modnih pravila koja trebate poštivati kada su vjenčanja u pitanju. Kako bismo vam pomogli, u aktualnoj Reserved kolekciji smo pronašli total look-ove koji odgovaraju različitim tipovima vjenčanja.

 

Slijedite savjete i primjere…

Za početak… Prva i najvažnija stvar je pogledati pozivnicu. Na svakoj pozivnici se vide informacije iz kojih možete saznati o kakvom se vjenčanju radi. Ako je pozivnica ozbiljnog dizajna, tiskana izričito u kombinaciji dvije boje, to govori da se radi o klasičnom, tradicionalnom vjenčanju. Ima li pozivnica neke ukrase, ako je zabavna, vjerojatno se radi o nekom neobičnom ili tematskom vjenčanju. Ne tako često, ali može se dogoditi da u pozivnici posebno bude naglašen određeni dress code u kojem je neki detalj obavezan.

Druga stvar, na koju morate pripaziti, je i vrijeme održavanja vjenčanja. Vaše odabir odjeće se može promijeniti ukoliko se radi o cjelodnevnoj ili samo večernjoj svečanosti. Isto tako bitna informacija je da li je svečanost na otvorenom ili se održava u nekoj sali. Dnevna vjenčanja su sva ona koja počinju prije šest sati poslijepodne, a večernja nakon šest sati.

 

Polu-formalna vjenčanja

Nije važno da li će se vjenčanje održati tijekom dana ili uvečer. Važno je zapamtiti da ovakva vjenčanja ne podrazumijevaju neuredne ili loše usklađene sakoe i široke hlače – koje ne izgledaju nikako. U ovim varijantama možete nositi sako, košulju, hlače, čak i neku zanimljivu kravatu, dokle god se to sve uklapa sa bojama vaše odjeće. Navečer nosite crno ili sivo. Ako je ljeto, nosite svjetlija odjela, od materijala kao što je lan.

 

Formalna vjenčanja

Kada su formalna vjenčanja u pitanju bilo bi dobro obući sofisticirana odjela sa elegantnim modnim dodacima. Obratite pažnju na boju odjela, jer upravo boja odjela radi razliku između formalnog i polu-formalnog odijevanja za vjenčanja. Uvijek birajte tamnija odjela, kako bi potpuno pogodili stil koji se zahtjeva. Nosite isključivo bijele košulje, sa spuštenim ovratnikom i atraktivnom kravatom.

Druga vrsta formalnog odijevanja je odjeća za koktel vjenčanja. Ona  podrazumijeva isti način odijevanja kao na dnevnim svečanostima, ali je veći naglasak na sofisticiranost.

Znate li? Na vjenčanju se po bontonu ne nosi crna kravata (osim u slučajevima kad nosite smoking). Nosite li popularni modni minimalizam – crno odijelo i bijelu košulju, kombinirajte kravatu u primjerice crvenoj boji. U slučaju da vam se to ne sviđa, bolje je kombinirati odijelo i košulju bez kravate.

About author

Večernji

Prvi portal neke novinske kuće u Hrvatskoj stavlja naglasak na kvalitetu tekstova, točnost i pouzdanost informacija. Kliknite vecernji.hr!

No comments

Želite li živjeti pod morem?

Novo čudo arhitekture izniknut će, gdje drugo nego, u Dubaiu   „Hotel će biti sastavljen od dva diska od kojih je gornji nad površinom, a ...