Kako promijeniti osigurač?

0

Kao što svaki vozač mora znati promijeniti kotač na automobilu, tako svaki muškarac mora znati u stanu promijeniti osigurač koji pregori. Promjena osigurača je jednostavna stvar, ali svejedno postoji veliki broj muškaraca koji je zna kako se radi. Ukoliko se dogodi da osigurač pregori, a dogodi se kad – tad, nije valjda da želite zvati majstora? U samo par minuta možete obaviti posao, stoga pročitajte ovo i budite spremni!

Osigurači se nalaze u razvodnim kutijama, stoga je važno znati gdje se kutija nalazi u vašem stanu. Također, bilo bi dobro da označite na svakom osiguraču na što se odnosi, što će vam prilično skratiti posao „detekcije“ pregorenog osigurača.

Isključite struju na glavnom prekidaču, a bilo bi dobro i isključiti sve aparate koji su povezani s tim osiguračem. Počnite s pregledavanjem osigurača ukoliko ne znate koji je točno pregorio – pregoreni osigurač je obično vruć jer u njemu dođe do naglog povećanja temperature. Ispravnost osigurača može se vidjeti i po ispadanju male obojene točkice u sredini osigurača. Ta točkica svojom bojom definira amperažu osigurača i napravljena je da ispadne kad osigurač pregori.

Oprezno odvrnite čašicu i izvadite je zajedno s osiguračem, držeći cijelo vrijeme isključivo za keramičku čašicu, a sam osigurač dirajte tek kada je izvađen s razvodne kutije. Zamijenite osigurač novim, popravak osigurača u stilu sam svoj majstor se ne preporučuje jer može biti opasno, stavite ga u keramičku čašicu i oprezno ga zavrnite natrag na mjesto. Važno je da osigurač dobro zavrnete.

Ponovo uključite aparate koje ste iskopčali, uključite struju na glavnom prekidaču i posao je završen. Nakon nekog vremena opipajte čašicu. Ako je vruća znači da nije dobro zavrnuta pa je pokušajte malo odvrnuti i ponovo zavrnuti sve dok dobro ne nasjedne.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Sve što trebate znati o Miroslavu Kloseu

Pogotkom protiv Brazila Nijemac poljskih korijena je postao najbolji strijelac u povijesti svjetskih prvenstava   ‘Ukoliko u finalu postigne pogodak, značit će da je u ...