Kako postati majstor bencha?

0

Bench je jedna od najčešće korištenih vježbi, i vježba koja se smatra pravim testom muškosti. Stoga, ukoliko želite biti pravi muškarac, a ujedno i imati zavidne mišiće grudiju, primijenite ova četiri savjeta koja će dati rezultate.

Izgradite snagu. Da bi bench izvodili uspješno bit će vam potrebna snaga grudnih mišića i tricepsa prije svega. Snagu ćete moći povećati jednom od najučinkovitijih vježbi za cijelo tijelo – sklekovima. Ali, kako bi izvukli maksimum sklekove morate izvoditi pravilno.

Pravilno izvođenje. Kao i kod svake vježbe ukoliko želite vidjeti rezultate morat ćete je izvoditi pravilno. Stoga kod bencha uvijek trenirajte s manjim težinama dok u potpunosti ne savladate tehniku. Kod bencha pazite da hvatate šipku u širini ramena, da su vam noge čvrsto na podu te da pazite na disanje.

Postupno povećanje težina. Kada krenete u teretanu prvo krenite s manjim težinama kako ne bi došlo do ozljede. Izaberite težine s kojima ćete moći napraviti 10-12 ponavljanja po seriji. Svako dva tjedna dodavajte po 5 kilograma na težinu, te po potrebi prvi put smanjite broj ponavljanja na 6-8 sve dok tu težinu ne budete mogli podići 10-12 puta po seriji.

Radite varijacije. Tijelo se brzo navikne na rutinu, stoga kako bi ostvarili maksimalan napredak svako određeno vrijeme radite varijacije bencha od kojih će svaka više pogađati određenu skupinu mišića grudi. Osim klasičnog bencha tako u svoj trening program ubacite i kosi bench, bench širokim hvatom, kao i bench uskim hvatom.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

10 najboljih pjesama Queena

Približava se obljetnica smrti legendarnog Freddy Mercuryja pa se prisjećamo najboljih pjesama velikog benda   10. CRAZY LITTLE THING CALLED LOVE The Game (1980) Freddy ...