Kako ostati prijatelji nakon prekida?

0

Pohvalno je kada s bivšom želite ostati prijatelj, ali istovremeno i jako teško

 

„Ukoliko ste prekinuli, normalno je da će se ona kad-tad okrenuti drugima, te da ćete je vidjeti u zagrljaju drugoga“

 

1. Raspravite zašto ste prekinuli. Nekada se prekid dogodi unatoč tome što ni vi ni ona niste napravili pogreške, već jednostavno niste bili jedno za drugo. Ali, čak i ukoliko ste napravili pogrešku, a želite ostati u dobrim odnosima sa svojom, sada već bivšom, djevojkom važno je otvoreno i bez osuđivanja raspraviti o situaciji. Ne samo zato da ostanete u dobrim odnosima, nego da iz eventualnih vaših grešaka naučite nešto i za budućnost.

2. Prihvatite situaciju. Gotovo je – više iste zajedno. Nakon prekida, ona strana koja je ostavljena, najčešće razmišlja o vremenu provedenom zajedno, ali umjesto toga trebali bi se koncentrirati na činjenicu da je to sada prošlo stanje, i na što brže prihvaćanje novonastalog stanja, tj. da ona više nije vaša djevojka.

3. Dajte si prostora. Pohvalno je što želite biti prijatelji, ali nemojte u prijateljstvo odmah uskakati jer ćete samo otežati situaciju. Umjesto toga dajte jedno drugom prostora kako bi se osjećaju slegli i kako bi, hladne glave, znali da stvarno želite biti prijatelji!

4. Prođite ciklus. Nemojte ništa forsirati, pa se tako niti ne možete natjerati da je prebolite u jedan dan. Svi mi nakon prekida prolazimo ciklus, i ako želite da stvari kasnije funkcioniraju dozvolite si da taj ciklus prođe prirodnim putem – bez forsiranja.

5. Klin se klinom ne izbija. Zaboravite na savjete da uskočite u krevet s nekom drugom kako bi što prije zaboravili bivšu. Iako vam se u tom trenutku čini kao dobra (i logična ideja) iz stoga se ništa dobro ne može izroditi. Svi su ulazili s mišlju da je to lijek, i svi su na kraju shvatili da su tim potezom samo otežali situaciju.

6. Ako ne ide – ne ide. Lijepo je i pohvalno to što želite biti prijatelj jedno drugome nakon prekida, međutim želja je jedno a stvarnost drugo. Ako vidite da vam je prijateljstvo obveza, i da nije iskreno kako bi htjeli da bude, bolje odustanite od svega. Uvijek se možete uvažavati, ne morate biti baš tako dobri prijatelji kakvim želite. Ni prijateljstvo se na kraju ipak ne smije forsirati.

7. Ljubomora je zabranjena. Baš kao što ni veza ne može uspjeti ukoliko postoji velika ljubomora, ne može niti prijateljstvo. Ukoliko ste prekinuli, normalno je da će se ona kad-tad okrenuti drugima, te da ćete je vidjeti u zagrljaju drugoga. Ukoliko postoji ljubomora s vaše strane znači da je ili niste preboljeli, ili ste posesivni pa je ne želite vidjeti sa drugim baš kao što ne bi htjeli vidjeti niti koju drugo prijateljicu koja vam nije bila djevojka. U oba slučaja od prijateljstva neće biti ništa. Kako se prijatelje podržava u njihovim odlukama, tako i vi nju morate podržati u izboru novih partnera.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Kako će izgledati novi iPhone5?

Datum predstavljanja novog iPhonea je sve bliži a službenih informacija još nema   „Novi iPhone će krasiti 4 inčni ekran, dakle za pola inča veći, ...