Kako održavati bradu?

0

Ukoliko ste se odlučili pustiti bradu trebali bi voditi računa o ovim stvarima

 

Veliki broj žena voli muškarce s bradom, a i brada je kod muškaraca ponovo u modi. Ukoliko ste se odlučili pustiti bradu, važno je znati neke stvari. Prije svega, bradu nije dovoljno samo pustiti da raste, već ju je potrebno i održavati. A kako to napraviti pročitajte u nastavku ovog teksta.

 

ODREDITE GRANICE

Ukoliko samo pustite bradu da raste izgledat ćete zapušteno, pa ju je potrebno održavati, pogotovo ne dati joj da raste tamo gdje ne želite. Iako to zvuči nezamislivo (onima koji nemaju bradu), održavanje brade traži jednaku pozornost kao i redovno brijanje kako je ne bi imali. Najvažnije je odrediti granice, tj. oblik brade. Savršena brada nikada ne bi smjela visjeti preko gornje usne niti bi se smjela spuštati do vrata. Kako biste odredili oblik brade, obrijte se od uha do kuta usana u što prirodnijoj liniji. Naglasak je na prirodnoj liniji, jer oštri kutovi izgledaju neprirodno i nećete postići sklad kojem težite.

 

ULOŽITE U OPREMU

Ovdje bi se trebali držati one engleske „nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari“. Naravno, ne morate bacati novac u najskuplje brijaće aparate, ali bi trebali imati kvalitetan trimer s nastavkom za određivanje dužine kako bi bradu mogli održavati na željenoj dužini. Moderni aparati imaju i dodatnu oštricu koja šiša pod posebnim kutom kako bi rezultat bio što precizniji. Mali savjet – držite dužinu dlaka ispod centimetra, jer se sve preko smatra bradom pustinjaka.

 

ODRŽAVANJE BRADE

Bradu bi trebali održavati baš kao i kosu. Redovito je perite sredstvima za pranje lica, a u nedostatku posebnih sredstava poslužite se šamponom za kosu (samo pazite da vam to ne postane navika već investirajte u kvalitetno sredstvo za pranje lica). Na ovaj način ćete ukloniti svu prljavštinu koja se nakupila, te ćete održavati bradu i kožu svježom. Ukoliko vas brada srbi, pogotovo ukoliko je tek puštate, koristite gel za hidrataciju.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Kako degustirati vino?

Veliki je broj muškaraca koji piju i vole vino, ali velika je razlika između onih koji ga samo piju i oni koji svakim nepcem uživaju ...