Kako odabrati zaručnički prsten?

0

Shvatili ste da želite provesti ostatak života sa svojom partnericom i htjeli bi je zaprositi? Slijedi važan korak – izbor zaručničkog prstena! zadatak koji je puno teži nego što vam se možda čini, ali zadatak koji možete, i morate, kvalitetno odraditi. Evo i kako!

Upoznajte njezin ukus. Većina nas muškaraca odlazi u shopping s boljim polovicama potpuno nezainteresirani. Shoppinzi su nešto što žene vole, većina muškaraca baš i ne, ali upravo bi iz njezinih kupovina mogli puno toga naučiti o njoj. A baš će vam to dobro doći u ovom slučaju, jer gledajući kako promatra nakit u zlatarnama, što joj se sviđa, a što ne, dobit ćete i odgovor kakav će joj se prsten svidjeti. Kod kupovine zaručničkog prstena morate zaboraviti na vlastitu percepciju lijepog, jer važnije je da se taj prsten sviđa njoj a ne vama – na kraju, ona je ta koja će ga nositi na prstu. Stoga, drugi put kad izađete s njom, obratite pozornost na njezine reakcije kada je nakit u pitanju, tj. sviđa li joj se klasičan, vintage, suvremen stil… U pomoć možete pozvati i njezine prijateljice koje će vam sigurno moći puno pomoći, ali ukoliko želite svoje planove ostaviti u tajnosti, dobro pazite kojoj ćete se prijateljici obratiti za pomoć, kako vaši planovi ne bi došli do ušiju vaše odabranice i prije nego postavite sudbonosno pitanje.

Odredite budget. Nažalost, situacija je takva kakva je i svaka kuna uštede je važna, ali ovo je situacija koja bi trebala biti jednom u životu stoga nemojte škrtariti. Zapamtite da je zaručnički prsten na ruci nešto o čemu veliki broj djevojaka sanja od malih nogu, i da im taj prsten jako puno znači – baš kao što bi trebao značiti i vama. Neko nepisano pravilo u svijetu jest da bi svaki muškarac za prsten trebao izdvojiti iznos svoje dvije mjesečne plaće. Naravno, za naše standarde to se čini previše, ali ako nađete prsten za koji ste sigurni da će je ostaviti bez teksta – nemojte okolišati. Prstenja ima različitih kvaliteta, a tako i cijena, međutim ne koštaju svi kvalitetni prsteni pravo malo bogatstvo. Ukoliko ste odredili cijenu, u zlatari prodavaču odmah recite koji je limit kako bi vam mogao pokazati modele koji odgovaraju vašim uvjetima. Spomenimo da se kvalitetan dijamantni prsten može kupiti po cijeni od oko 3.000 kuna. Ali, ponavljamo još jednom – njezina sreća nema cijenu!

Upoznajte dijamante. Ako kupujete zaručnički prsten sa dijamantom, važno je i naučiti nešto o njima, a četiri stvari koje kod dijamanata morate upoznati su – karat, rez, boja i čistoća. Karat je mjera za težinu i veličinu dijamanta, dok boja i čistoća utječu na vrijednost dijamanta. Dijamanti postoje u raznim bojama, no, što je manje boje, to je dijamant vrjedniji. Rez, odnosno brušenje definira cijeli stil dijamanta, a podrazumijeva oblik i kvalitetu rezanja dijamanta. Čistoća je element u kojm se pokazuje ima li dijamant internih nečistoća tj. inkluzija. Dijamanti bez inkulzija su vrlo rijetki i visoko cijenjeni. Ovdje će ponovo doći do izražaja ukus vaše partnerice jer dok je nekim djevojkama važna čistoća, drugima je veličina ili stil.

Obratite pozornost na veličinu. Ovdje ne mislimo na veličinu samog „kamena“ već na veličinu prstena. Bilo bi dobro kada bi u zlataru ponijeli neki njezin drugi prsten kako bi prodavač mogao procijeniti veličinu njezina prsta. Međutim, dobra je stvar da se ovdje pogreške mogu ispraviti pa se prsten naknadno lako može povećati ili smanjiti. Ipak, bilo bi dobro da pogodite jer će ona sigurno biti koliko toliko razočarana ako joj prsten pri prosidbi ne bude mogao stati na prst, ili ako joj bude spadao.

Izaberite pravu zlataru. Baš kao što ne bi smjeli škrtariti pri odabiru prstena, isto tako bi trebali težiti kvalitetnim zlatarama. Izbjegavajte neuredne zlatare, kao i one zlatare u kojima vam prodavač sumnjivog izgleda govori da kod njega možete dobiti „pravi deal“, i da će naći za vas nešto ispod pulta. Svoju ljubav prema djevojci pokažite tako što ćete proći na pravo profesionalno mjesto, i na mjesto gdje će raditi prodavač kojemu će cilj biti pomoći vam, a ne samo zaraditi na vama. Pravi prodavač će vam pomoći sa svojim savjetima, usmjeriti vas ako niste sigurni što želite, ali i ponuditi najbolje opcije koje su unutar vašeg budžeta. Pitajte svoje prijatelje i rodbinu kakva su njihova iskustva, preporuka je uvijek dobra stvar.

Izvadite prsten sa stilom. I nakon što ste pronašli prsten koji ste tražili, i kupili ga vrijeme je za najvažniju stvar – prosidbu. Ovdje do izražaja dolazi maštovitost, i stvarno bi bilo dobro da se potrudite jer ćete na taj način još jednom pokazati svojoj odabranici koliko vam je stalo do nje. Prosidba sama po sebi će je ostaviti bez teksta, ali ako je odrađena romantično i maštovito wow efekt će biti još veći. I zar vam ne bi bilo drago da vašu prosidbu prepričava godinama? Što se tiče načina kako to izvesti nećemo vam pomagati. Načina ima bezbroj, možete se s kim i savjetovati, ali mišljenja smo da je traženje pomoći u ovom slučaju, kao i kopiranje drugih, varanje. Pomučite se i smislite svoj način, način za koji znate da će je oduševiti! Jer tek kada uključite svu maštovitost, i sami se pomučite oko toga, ste pravi muškarac!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments