Kako obrijati glavu?

0

Neki to rade zato što to trebaju, a neki jer žele. Bez obzira htjeli obrijati glavu jer ste počeli ćelaviti pa smatrate da je obrijana glava najbolja odluka, ili zato što želite promijeniti imageom trebali bi pročitati ovih nekoliko savjeta kako bi brijanje bilo odrađeno savršeno.

1. Podšišajte kosu. Kako bi lakše obrijali kosu prvi korak je da skratite kosu što je više moguće. Ovo se odnosni naravno za slučaj da je riječ o prvom brijanju, ili ukoliko se niste brijali neko vrijeme. Uzmite trimer i skratite dlake na dužinu između jedan i tri milimetra.

2. Operite kosu. Iako mnogi prvo operu kosu pa je nakon toga krate, bolja je opcija kada perete kosu nakon skraćivanja jer ne samo da ćete sprati sitne dlačice, već ćete i omekšati kožu i otvoriti pore. Idealno vrijeme je stoga nakon tuširanja jer ćete, baš kao i u slučaju brade, otvaranjem pora i omekšavanjem dlake, ostvariti najsavršenije brijanje.

3. Pažljivo s brijanjem. Uzmite kremu za brijanje i nanesite na glavu, kako biste je pripremili za brijanje. Potom uzmite brijač i obrijte glavu, tretirajući je na isti način kao što biste lice. Koristite srednje duge i duge pokrete pazeći da ne pravite veći pritisak, tako da brijač prirodno klizi preko kože.

4. Smirite kožu. Baš kao i u slučaju brijanja brade, i kožu na glavi treba smiriti kako se ne bi crvenila, pa nanesite tanak sloj losiona. Birajte losione koje ne zatvaraju pore i ne zaboravite zaštitni faktor. Koža na vašoj glavi je ista kao i na samom licu, pa je dnevna zaštita od sunčevih zraka neophodna.

5. Održavajte redovno. Ukoliko želite savršeni „goli“ izgled, ovu ćete „frizuru“ morati održavati čak i češće nego standardnu. Šamponiranja neće biti potreban, ali će biti potrebna redovna brijanja ukoliko želite glatki izgled. Koliko često ćete morati brojati ovisi od muškarca do muškarca, ali pravilo je da bi se trebali brijati svako tri dana.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Majesty Yachts 70 – idealna za Jadran

Proizvođač iz Ujedinjenih Arapskih Emirata nam je predstavio novu, suncem okupanu, jahtu   Majesty Yacht, poseban dio velikana Gulf Craft, nam je predstavila svoju novu ...