Kako izgledati kao „snajperist“ Cooper

0

Kako bi izgledao kao SEAL-ovac Chris Kyle, Cooper se morao podvrgnuti napornom trening programu

 

„Jason Walsh, ossobni trener poznat po svom radu s mnogobrojnim celebrityjima za potrebe filmova, osmislio je posebno napornu koncepciju treninga pri kojoj je Bradley Cooper trenirao sedam dana tjedno, dva puta dnevno po dva sata po treningu!“

 

U filmu Američki snajper, Bradley Cooper igra ulogu Chrisa Kylea, SAEL-ovca koji je američki snajperist s najviše pogodaka (160). A da bi se pripremio za ulogu američkog eltinog vojnika, Cooper je s 84 kilograma morao doći na težinu od 102 kg. I ne samo da je morao postići zadanu masu već se, da bi uloga bila uvjerljivija, morao i kretati u tom tijelu kao pravi vojnik SEAL-a.

Vojnici SEAL-a su poznati kao najčvršći muškarci, nabijeni mišićima, koji mogu podnijeti doslovno sve zadatke koje se pred njih postave. Ukoliko i vi želite imati čelično tijelo, i to za samo tri mjeseca, program koji je osmislio Jason Walsh bi mogao biti idealan program za vas.

 

TRENING RUTINA

Jason Walsh, ossobni trener poznat po svom radu s mnogobrojnim celebrityjima za potrebe filmova, osmislio je posebno napornu koncepciju treninga pri kojoj je Bradley Cooper trenirao sedam dana tjedno, dva puta dnevno po dva sata po treningu! Njegov trening program se sastojao od rada s velikim težinama, s malo kardio vježbi i stalnom prehranom bogatom kalorijama.

Sam trening se sastojao od vježbi podjeljenih u tri grupe. Vježbe unutar grupe se rade bez odmora, radeći po set svake vježbe unutar grupe prije nego se uzme odmor od 60-tak sekundi. Tada se počinje nova serija seta, i tako dok se ne završe sva ponavljanja i svi setovi unutar grupe. Nakon odmora slijedi prelazak na novu grupu vježbi. Na ovaj način je tijelo pod konstantim opterećenjem što je u prijevodu značilo brzo topljenje masnih naslaga, uz istovremeno povećanje mišićne mase.

 

Vježbe:

Grupa 1:

Hodajući iskorak (5 setova po 8-12 ponavljanja)

Mrtvo dizanje (5 setova po 6-8 ponavljanja)

Čučnjevi sa skokom (5 setova po 8-12 ponavljanja)

Grupa 2:

Čučanj s izbačajem utega (4 seta po 8-12 ponavljanja)

Jednoručno veslanje s bučicama (4 seta po 8-12 ponavljanja)

Zamasi girjama (4 seta po 8-12 ponavljanja)

Grupa 3:

Sjedeće veslanje na sajli (3 seta po 8-12 ponavljanja)

Predručenje šipkom (3 seta po 8-12 ponavljanja)

Iskorak na klupu s opterećenjem (3 seta po 8-12 ponavljanja)

Grupa 4:

Potpuno podizanje nogu na vratilu (3 seta po 12-15 ponavljanja)

Stojeće podizanje na Smith spravi (3 seta po 12-15 ponavljanja)

Side plank (3 seta po 30 sekundi)

 

DIJETA

Iako se Cooperov program, koji se ticao prehrane, nazivao dijetom, u stvarnosti je bilo sve sdamo ne dijeta. U samo tri mjeseca Cooper je morao dobiti 18 kg, a da bi to postigao morao je dobiti na masi. Progrma koji su osmislili Welsh i Kristin O’Connor je uključivao unošenje čak 6.000 kalorija, i to unoseći hranu u tijelo svakih sat vremena! Redatelj Clint Eastwood je tako izjavio da nikada nije vidio Coopera bez nekog vitaminskog ili proteinskog napitka u ruci!

Cooper je dan počinjao doručkom za koji se hranio rrancuskim tostom s bjelankom i cimetom. Za užinu prije ručka je dobijao proteinske napitke, da bi nakon toga ručao tunu i slatki rkumpir. Nakon još jedne „ture“ proteinskih napitaka, večerao bi pastu s mesnim okruglicama od pilećih ili purećih prsa.

Kako bi imao potrebnu energiju, u Cooperovu prehranu su implementirani i voće, riža i zobena kaša!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Zašto su visoke potpetice seksi?

Znanstvenici su istraživanjima uspjeli objasniti zašto su žene na visokim petama seksipilnije   Kad obuju cipele s visokim potpeticama, žene izgledaju i osjećaju se privlačnije. ...