Kako izbjeći lošu frizuru?

0

Ako se budete držali ovih pet „zapovijedi“ izbjeći ćete opasnost da završite s lošom frizurom

 

BUDITE SVJESNI SVOJIH MANA I PREDNOSTI

Nekada je najteže biti realan, ali ovdje je to važno. Morate biti svjesni oblika svoje glave, svih prednosti i mana. Ukoliko imate okruglu glavu odgovarat će vam jedna frizura, ukoliko imate duguljastu glavu – druga. S nekim frizurama možete bolje sakriti nedostatke nego sa drugima. Također, važno je razmišljati i o vrsti vaše kose –neke frizure je nemoguće napraviti ukoliko imate oštru kosu, a neke ukoliko vam je kosa previše rijetka.

 

ZNAJTE ŠTO ŽELITE

Možda vam zvuči kao nešto logično, ali iznenadili biste se koliko muškaraca dođe u frizerski salon a da uopće ne zna točno kakvu frizuru žele. Kada se odlučite poći na šišanje izuzetno je važno da idete s točnom idejom, kao i da tu ideju prenesete frizeru, jer frizeri ne čitaju misli i ne mogu znati što točno želite bez da se izjasnite. Puno pomaže i ukoliko znate nekoga poznatog s takvom frizurom pa će već spominjanje tog imena dati ideju frizeru što točno želite.

 

ULOŽITE U KOZMETIKU

Koliko puta vam se dogodilo da izađete prezadovoljni od frizera a da je već sutra ne možete ponovo napraviti da izgleda onako kao kada ste se tek ošišali? Možda zato što nemate potrebne proizvode? Naravno da nećete pretjerivati i imati sve moguće proizvode, niti da ćete pred ogledalom provoditi sate, ali neke osnovne koji će vam trebati za izradu frizure, ali i održavanje kvalitete kose, bi ipak bilo dobro posjedovati.

 

ODRŽAVAJTE FRIZURU

Baš kao i sve u životu, i frizuru treba održavati, a to ne znači samo njegu nego i redovno šišanje. Svaki kvalitetniji fotograf će vam reći da bi trebali odlaziti na skraćivanje svako šest tjedana, a ukoliko imate prilično kratku frizuru, tada bi vaši posjeti trebali biti još i češći. I ne pokušavajte ni slučajno sami skraćivati kosu jer bi sve moglo završiti katastrofalnim rezultatom – bolje se pustite u ruke stručnjaku.

 

PROMISLITE PRIJE PROMJENE

Svako malo pojavi se neki trend u frizurama koji svi počnu pratiti (kao. npr. izbrijana strana) a kojem se već nakon par godina počnemo smijati i čuditi se kako je nekome moglo pasti na pamet imati takvu frizuru. Ukoliko želite promijeniti frizuru, nemojte da to bude nagla odluka već o svemu promislite. Svi smo mi skloni promjenama raspoloženja, i najgore što vam se može dogoditi jest da pođete na promjenu frizure jer ste se u tom trenutku osjećali kao da to želite, a već sutra shvatite da ste napravili veliku pogrešku.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Recenzija: Svjetski rat Z

Spektakularna zombie akcija koja je nam donosi neke nove, opasnije zombije   Datum premijere: 20. lipanj 2013. Redatelj: Mark Forster Uloge: Brad Pitt, Mireille Enos, ...