Kako izabrati između crnih ili smeđih cipela?

0

Postoje situacije u kojima je odgovor očigledan, ali postoje i druge situacije u kojima je odluka puno teža jer mogu „proći“ i crne i smeđe cipele. Konačna odluka ipak može napraviti razliku, ali nažalost nema striktnih pravila koja bi vam dala jednostavan odgovor, već se odluka svodi na proces postavljanja sebi nekoliko pitanje te na „onaj osjećaj“ koji bi trebali pratiti.

Krenite s bojama u vašem outfitu. Zemljani tonovi će izgledati odlično sa smeđim cipelama dok će se više urbane i sportske boje bolje nadopunjavati sa crnim cipelama. Modra boja ide i s jednim i drugim cipelama. Ukoliko su vaše hlače smeđe ili crne boje tada bi odgovor trebao biti jednostavan – obujte cipele iste boje kao hlače. Ali, postoje i iznimke koje mogu izgledati dobro.

Uskladite s modnim detaljima. Osnovno pravilo je da se boja cipela uskladi s remenom (ili obrnuto), stoga ako je vaš remen crn idite sa crnim cipelama, a ukoliko je smeđ, tada obujte smeđe cipele. Ostale modne detalje nije potrebno toliko usklađivati, ali ako baš pazite do detalja jedno od pravila je i da remen sata bude u skladnim bojama s remenom hlača – samim time i sa cipelama, a uskladiti možete i aktovku ili torbu.

Koji dojam želite ostaviti. Crne cipele, baš kao i odijela, ostavljaju puno ozbiljniji dojam, dok npr. svijetlo smeđe cipele ostavljaju puno ležerniji dojam. Stoga je jedna od stvari o kojima bi možda mogli razmisliti i ona o tome kakav dojam želite ostaviti. Idete li na posao? Ili na spoj? Mnoge žene na muškarcu prvo primjećuju cipele, pa bi tako i na osnovu vašeg izbora mogla steći dojam o vama kao ozbiljnoj (ili ne) osobi.

Vratite se na cipele. I prije konačne odluke morate se vratiti tamo gdje i jest „problem“. Kakve su cipele? Jesu li klasičnije ili modernije? Cipele su onakve kakve jesu i ne možete ih natjerati da budu ono što nisu. Ukoliko se želite klasično odjenuti ne možete obuti ultra moderne cipele nadajući se da će se „nekako ipak uklopiti“. To što posebno volite neki par cipela ne znači da ga baš trebate nositi u svakoj kombinaciji. Izaberite ono što najbolje ide u kombinaciji u kojoj želite izaći tog dana.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments