Kako izabrati idealnu kravatu?

0

Kada kupujete novu kravatu trebalo bi voditi računa o nekim stvarima

 

„Kada je kravata svezana u strandardnom čvoru trebala bi vam dosezati do ruba pojasa na hlačama“

 

Za razliku od odjeće, pa čak i obuće, modni stilovi se u slučaju kravata mijenjaju prilično rijetko. Kravatu vezujemo uz svečane i poslovne prigode, i dok su promjenje u poslovnom odijevanju još i događaju, kravata kakvu nosimo i danas je u više manje nepromijenjenom obliku pristuna još od 20-tih godina prošlog stoljeća. Naravno da su se tijekom vremena događale neke promjene, ali one se zadržavaju otprilike jednu dekadu. Tako smo 50-tih nosili vrlo široke kravate koje su bolje pristajele muškarcima sa nešto više mase, dok su 60-te obilježile tanje kravate prikladnije za visoke i mršave muškarce. Moderne kravate danas su one standardne dužine i namjeravate li se upustiti u kupnju odaberite one koje su široke osam cm. Sve iznad smatra se preširokim, a ispod ipak preuskim.

Važno je pripaziti na dužinu koja će ovisiti, naravno, o vašoj visini. Kada je kravata svezana u strandardnom čvoru trebala bi vam dosezati do ruba pojasa na hlačama. Što se tiče boja u zadnje vrijeme muške kravate su se oslobodile, pa viđamo i kravate u pastelnim bojama koje možete odlično kombinirati na siva odijela i košulje sa prugama.

Za poslovne prilike uvijek je bolje zanemariti modu i odabrati klasičnu kravatu u nekoj tamnoj boji. Ona može imati uzorak ili pruge, ali odaberite onu moćnih i klasičnih boja poput crne, crvene ili tamnoplave. Kravata je vaš način da se izrazite u poslovnom svijetu stoga pazite što kupujete jer vam loša kravata kod poslovnih suradnika može itekako poljuljati poslovni kredibilitet.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

BMW Concept M4 Coupe

BMW je odlučio zagrijati atmosferu prije službene promocije M4 Coupea u Frankfurtu   „Ovaj koncept svojim sportskim i emotivnim dizajnom nastavlja koristiti ‘jezik’ BMW-ova odjela ...