Kako do savršene guste brade?

0

Kao što smo već više puta pisali brada je za mnoge nešto izuzetno muževno, nešto što nose samo pravi muškarci. Potaknuti tom vodiljom odlučili ste se i sami „uzgojiti“ bradu, ali ne ide vam onako kako ste očekivali jer vam brada ne raste dovoljno brzo i dovoljno gusto. Ukoliko idete na image tankih brkova i brade to i nije problem, ali problem je ukoliko želite gustu bradu jer će u tom slučaju prorijeđena brada i brkovi izgledati prilično loše.

Ipak, najčešće za svaki problem postoji i rješenje, pa tako i u ovom slučaju postoje stvari koje se mogu napraviti kako bi se situacija popravila. O rastu i gustoći dlaka prvenstveno odlučuju genetske predispozicije i tu jednostavno ne možete napraviti ništa. Ali zato možete poraditi na nekim drugim elementima koje će potaknuti i ubrzati rast brade.

Prvo i najvažnije, vaše općenito zdravlje će se odraziti i na bradi pa je stoga važno da čuvate svoje zdravlje te da pazite da unosite dovoljan broj vitamina i minerala koji će utjecati na rast brade i zdravlje dlaka. To znači da se bazirate na prehranu namirnicama koje su bogate vitaminima A, B3, B5, B6 i B12, C i E. Uz to, kao dodatak prehrani svakodnevno uzimajte biotin, te konzumirajte puno proteina i namirnica bogatih omega 3 masnim kiselinama. Ovakva prehrana će ne samo goditi vašim dlakama, već i zdravlju cijelog tijela, prije svega srcu.

Važno je i da si osigurate dovoljno sna jer je tijelu potreban odmor kako bi se osvježil i regeneriralo. U slučaju nedostatka sna, rast dlaka će se usporiti a njihova struktura će biti slabija – dlake će biti puno tanje i rjeđe. Vodite računa da je prosječno potrebno oko sedam do devet sati sna kako bi se tijelo regeneriralo, pa ćete morati pripaziti na lude noćne izlaske ukoliko želite imati pravu mušku bradu.

Rast dlaka može usporiti i stres, stoga je važno smanjiti količinu stresa na što je moguće manje. Danas je tempo života takav da je stres nemoguće izbjeći, ali naučite se kako se nositi sa stresnim situacijama i pokušavajte ih izbjegavati. Poradite na tehnikama pravilnog disanja, meditaciji, vježbajte redovito jogu ili jednostavno prošećite u prirodi na svježem zraku.

I posljednje – održavajte higijenu lica. Lice vam uvijek mora biti čisto kako bi brada mogla rasti brže, a dlake bile gušće. Dva puta dnevno, ujutro i navečer očistite lice sredstvom za čišćenje i po mogućnosti nanesite hidratantnu kremu, a dobro bi bilo i jednom tjedno napraviti piling lica kako bi odstranili mrtve stranice. Možda vam ovo svi ovi kozmetički „zahvati“ izgledaju suprotno od onoga što želite postići s bradom – muževnosti, ali ukoliko imate problema s rastom i gustoćoim brade, ovo je dobar način da u konačnici i dođete do guste brade kakvu ste uvijek željeli!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Dvodnevni program za rast ruka

Želite što prije razviti mišiće ruka? Imamo pravi program za vas!   „Treninzi ruku su osmišljeni tako da pogađaju i bicepse i tricepse sa tri ...