Kako da u odijelu izgledate savršeno?

0

Donosimo vam pet savjeta koji će vam pomoći da zablistate u vašem odijelu!

 

„Hlače ne bi smjele dolaziti samo do vrha cipele, već bi trebali malo i padati preko kako vam se ne bi vidjeli gležnjevi kad sjedite“

 

VEZANJE KRAVATE

Iako postoji preko 80 načina vezanja kravate, nekako mi muškarci najčešće ne znamo niti jedan! Ali, trebali bi naučiti jer način na koji vam je vezana kravata, odnosno njezin čvor, itekako može imati učinak na to kako izgledate. Npr. deblji muškarci bi trebali koristiti širi čvor kako bi izbalansirao njihove proprocije. Stoga prosurfajte internetom i naučite kako vezati kravatu na način koji će najviše odgovarati vašem izgledu.

 

DUŽINA RUKAVA

Kako bi izgledali usklađeno, otmjeno i savršeno važno je voditi o odnosu dužine rukava vaše košulje i odijela. Modni stručnjaci preporučuju da, kada ruke držite normalno spuštene, bude vidljivo između 0,6 i 1 cm košulje, kako bi se stvorio prijelaz između boje odijela (većinom tamnije) i boje vaše kože.

 

KOMBINACIJE BOJA

O kombinacijama boja odijela i košulje je već puno toga napisano, i zapamtite da s tamnom bojom odijela i svijetlom košulje nikad nećete pogriješiti. Međutim, ukoliko ste avanturističkiji raspoloženi puno možete postići i odvažnijim kombinacijama boja. Također, u ove zimske dane vodite računa i o tome da, ukoliko ih nosite, uskladite i boje rukavica. Crna po noći, a smeđa i kaki boja rukavica po danu uvijek prolaze.

 

KROJ HLAČA

Ono o čemu često ne vodimo računa, a itekako igra ulogu, jesu kroj i dužina hlača. Svaka građa vuče i svoj kroj pa bi tako deblji ljudi trebali izbjegavati uži kroj, a mršaviji preširoki. Što se tiče dužine, hlače ne bi smjele dolaziti samo do vrha cipele, već bi trebali malo i padati preko kako vam se ne bi vidjeli gležnjevi kad sjedite. Ujedno bi hlače trebale biti lagano duže straga kako bi pratile prirodnu liniju vašeg stopala.

 

KOPČANJE

Ne samo da u ukupnom izgledu ulogu igra izgled dugmadi (nikada ne birajte odijelo sa zlatnim dugmetima u kojem ćete izgledati kao admiral) već i način na koji se kopčaju. Na odijelu ne trebate kopčati svu dugmad, najgornji zakopčani neka bude onaj u kojem se tijelo premiče, odnosno ondje gdje će se stvarati najviše nabora, a sve poviše neka ostane otkopčano.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

5 katastrofa koje nam prijete…

… a koje su naših ruku dijelo i za koje ćemo sami biti krivi   „Ukoliko do podzemnih voda dođu zagrijani radioaktivni materijali moglo bi ...