Kako da prvi seks bude ugodan?

0

Da bi prvi seksualni odnos bio poseban trebate biti spremni na neke stvari

 

Ako mislite da znate što vas čeka jer ste pogledali tone pornića, ne možete biti više u krivu, pogotovo jer filmovi donose krivu sliku“

 

ŽELITE TO

Nažalost, najčešće prvi put bude na nagovor jednog partnera, a u velikom broju slučajeva partnerica bude čak i prisiljena (najčešće psihološkim pritiskom). Nemojte si to dopustiti, budte gentleman jer ovo može biti čak i test koliko ste pravi za nju. Ukoliko ste spremni čekati to je to, ukoliko budete navaljivali riješiti će vas se čim prijeDa bi prvi put bio ugodan morate biti opušteni, morate to stvarno željeti i odluka hoćete li to napraviti mora biti isključivo vaša. Sve drugo je nedopustivo!

 

MENTALNO SE PRIPREMITE

Nikad ne možete biti potpuno pripremljeni za ono što prije niste iskusili. Ako mislite da znate što vas čeka jer ste pogledali tone pornića, ne možete biti više u krivu, pogotovo jer filmovi donose krivu sliku. Važno je dobro promisliti o svemu, promislite zašto to želite napraviti, što očekujete od prvog puta i koliko vam je stvarno stalo do osobe s kojom to želite napraviti. Otvoren razgovor sa tom osobom ili sa pouzdanim i pravim prijateljima uvijek može pomoći.

 

PRIPREMITE SE ZA OSJEĆAJE

Nakon prvog puta osjećaju u vama će eruptirati, bilo ugodni ili neugodni. Stoga je jako važno da prva partnerica bude posebna. Jako je važno poznavati partnericu i znati što očekivati nakon prvog odnosa. Ako je to s nekim do koga vam je stalo a ona nije previše zainteresirana za vas može vam se dogoditi da nakon toga jednostavno odšeta što vas može emocionalno povrijediti. Razmislite dobro o vašim osjećajima i što očekujete da će se dogoditi nakon prvog odnosa. Vrlo je važno da to rasčistite sa sobom.

 

PRIPREMITE SVOJE TIJELO

Svi mi o svom tijelu imamo dobre i loše misli, svi mi imamo dijelove koji nam se sviđaju i one koje bi najradije mjenjali da se može. Ukoliko ste opterećeni nekim svojim dijelom tijela to bi vas možda moglo omesti da uživate u sexu ukoliko budete razmišljali kako vas ona gleda. Promislite o svemu i prihvatite se takvim kakvim jeste, pravoj partnerici neće biti važno imate li pivski stomčić.

 

TRENIRAJTE SAMI

Neka digne ruku u zrak onaj tko do sada nije masturbirao? Nema ruka u zraku? Tako smo i mislili. Bogu hvala pa su daleko iza nas vremena kad se mislilo da ćete od masturbacije osljepiti. Masturbacija je važna jer na taj način upoznajete način na koje vaše tijelo reagira na podražaje što će vam kasnije pomoći da imate kvalitetan sex. Važno je znati što vam se sviđa, što ne, što vas više stimulira, što manje.

 

KORISTITE LUBRIKANTE

Možda će vam biti čudno da se lubrikatni koriste već prvi put ali to je nešto što svi seksolozi preporučavaju. Nervoza kod djevojaka može izazvati stiskanje mišića što penetraciju može otežati i učiniti je bolnom. Također može izazvati nedovoljno lučenje prirodnog lubrikanta u vagini. U oba slučaja lubrikant će to rješiti i učiniti odnos ugodnijim.

 

IZBJEGAVAJTE ALKOHOL I DROGE

Mnogi mladi ljudi, pogotovo zbog straha, konzumiraju alkohol kako bi se opustili. Prvi odnos bi trebao proći u znaku ugode ali i kontrole cijelog procesa što se neće dogoditi u slučaju da ste u alkoholiziranom stanju. Još gore ukoliko ste drogirani. Također, alkohol i droga nakon prvog odnosa najčešće dovode do osjećaja „otupljenosti“ a to je nešto što ne želite pamtiti kao posljedicu prvog odnosa.

 

KORISTITE ZAŠTITU

Najvažnije kod prvog odnosa, odnosno ono što je obavezno jest ZAŠTITA!. Ovo je OBAVEZNO. Ne padajte na priče na koje samo dječica mogu nasjesti tipa „neće mi se ništa dogoditi“, „kolike su šanse da zatrudnim?“, „to je za papke“ ili „svrši van mene“. Da vam rečemo bez ustručavanje – ako padate na ove priče tada vas žalimo! Ukoliko ste raspoloženi za sex ali nemate zaštitu bolje je pričekati nego snositi posljedice. I pri tome ne mislimo samo na neželjenu trudnoću nego i na različite spolne bolesti koje mogu ostaviti i dugotrajnije posljedice. Prije 10-tak godina je bila TV reklama za sigurnost u prometu „Pametni zjanu čemu služi pojas“ a ovdje bi mogli reći „Pametni znaju čemu služi zaštita“. Zaštitite se i uživajte sigurno i da vam odamo još jednu tajnu – pravi frajeri koriste kondom! Tupoglavci ne koriste!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Zašto je dobro biti biseksualka?

Ženska biseksualnost je nešto o čemu muškarci sanjaju, a djevojke žele isprobati   „Biseksualnost je seksualna orijentacija kao i svaka druga, i ona počiva na ...