Kako će izgledati novi iPhone5?

0

Datum predstavljanja novog iPhonea je sve bliži a službenih informacija još nema

 

„Novi iPhone će krasiti 4 inčni ekran, dakle za pola inča veći, koji će sada biti u 16:9 formatu, pa tako više nećete biti zakinuti ukoliko gledate neki film ili klip“

 

Iako nema nikakvih službenih izjava o perfomansama i izgledu novog iPhonea, kako se dan predstavljanja bliži sve je više glasina, i to od izvora koji su se u prošlosti pokazali točnim. iPhone5, iako iz Applea još nema službene potvrde da će se model tako zvati, bi trebao biti predstavljen 12. rujna, a u prodaji bi se trebao naći 21. istog mjeseca.

iPhone5, kako ga za sada zovemo, će prije svega biti nešto veći od dosadašnjih prethodnika. Krasit će ga 4 inčni ekran, dakle za pola inča veći, koji će sada biti u 16:9 formatu, pa tako više nećete biti zakinuti ukoliko gledate neki film ili klip. Ekran će biti rezolucije 640 x 1136 px te će imati jedan sloj stakla manje, što bi trebalo omogućiti i bolji prikaz slike.

Sam iPhone će biti nešto tanji nego prethodnici a u dizajnu će jedna od promjena biti i pozadina koja će sada biti mat. Novost je i manji konektor za punjenje iPhoena, umjesto 30-pin, iPhone5 će imati 19-pin dok konektor. Na dno iPhonea je premješten i konektor za slušalic,e a i kamera je dobila novi položaj.

Najveće promjene su ipak unutar samog smartphonea. iPhone je usvojio nano-SIM tehnologiju koja nudi 40% manju karticu od micro-SIM kartica. To je otvorilo mjesta za veću bateriju koja će trebati radi 4G LTE konekcije i LTE wireless radia. Novi iPhone će imati i duplo više RAM-a pa će svi korisnici sada na rasploaganju imati 1GB.

Podsjećamo da su sve ovo samo glasine, baš kao i ona da Apple napušta brojčano označavanje generacija svojih iPhonea te da će se novi zvati jednostavno – iPhone.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Povijest automobila s hibridnim pogonom

Pojam ‘hibrid’, koji bismo s latinskog mogli najdoslovnije prevesti kao ‘mješanac’, donedavno smo vezali ponajprije za botaniku i sorte kukuruza, no danas, kada tim područjem ...