Kada je seks na prvom spoju „dozvoljen“?

0

Prepustiti se strasti na prvom spoju više nije tabu ni iznimka

 

 

„Nađete li se na odmoru, a ne tražite ozbiljnu vezu, možete s nekim uživati bez posebnog vezivanja“

 

Rebecca A. Marquis, autorica priručnika ‘How to Be a Good Boyfriend: 34 ways to keep her from getting annoying, jealous, or crazy’, smatra da seks na prvom spoju više nije zabranjen samo u nekim situacijama. Mnoge žene i muškarci još danas misle da je spavati s nekim na prvom spoju ‘ubojstvo’ za vezu i da se iz takvog odnosa ne može izroditi nešto ozbiljnije. Ipak i od ovog stereotipa ima odmaka pa stručnjaci tvrde da da seks na prvom spoju u određenim situacijama ima opravdanja i vjerojatno neće narušiti budući odnos, piše na Yourtango.com.

U ove četiri situacije trebali biste se prepustiti i otići do kraja:

 

1. PRIJATELJI STE DUGO VREMENA I ŽELITE ISTE STVARI U VEZI

Poznajete se dugo, ali tek ste izašli na prvi službeni spoj. Dobro znate što od partnerice možete očekivati jer ste o tome vjerojatno usputno razgovarali. A kako ste vjerojatno prijatelji dugo vremena, gorite međusobno od seksualne privlačnosti koja vas proždire.

 

2. NISTE OTVORENA OSOBA

To može sputavati ako tražite ozbiljnu partnericu jer ni nekoliko tjedana poznanstava neće biti dovoljno da u nekoga steknete povjerenje. Možda je najbolje to presjeći već u startu. Seksualna intimnost koja se stvori možda vam pomogne da se brže opustite i upoznavanje će teći puno brže. Međutim, emocionalna povezanost može kaskati ili se možda nikad neće razviti kako vi to zamišljate pa je moguće da veza ostane na razni veza bez obveza ili ćete iz nje htjeti pobjeći glavom bez obzira.

 

3. TERAPIJA ZA BIVŠU

Želite ju zaboraviti, a ne možete? Možda nije vrijeme da se upuštate u ozbiljne odnose, no malo zabave neće vam škoditi. Možda usputna veza može pomoći zaboraviti bivšu. Pomoći će vam opustiti se i natjerati vas da počnete gledati prema naprijed, no ne treba uvijek pristajati na sve.

 

4. ODMOR IZ SNOVA

Uživati u životu znači znati se prepustiti trenutku. Nađete li se na odmoru, a ne tražite ozbiljnu vezu, možete s nekim uživati bez posebnog vezivanja. Seks možete shvatiti kao dio zabave na odmoru, a kasnije ćete ga se vjerojatno sjetiti s osmijehom na licu. Iako je kratko vrijeme za uživanje, trenuci sa zanimljivom osobom mogu vas učiniti iskusnijom osobom i obogatiti vam život.

 

banerfacebooklike

 

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Mazda MX-5 – četvrta generacija

  Sportski roadster koji osvaja, prije svega, izgledom dobio je svoju četvrtu generaciju   „Nova Mazda MX-5 još jednom osvaja prvenstveno svojim izgledom koji je ...