Je li ovo najseksipilnija jahta koju ste ikada vidjeli?

0

Kada je 64-godišnji brodar iz Hong Konga, Anto Marden, poželio jahtu koja će biti brza, štedljiva, „zelena“, stabilna na otvorenom moru i prije svega atraktivna, obratio se dizajneru vizionaru Johnu Shuttleworthu. Nekoliko mjeseci kasnije, Shuttlewroth se pojavio sa konceptom koji je budućeg vlasnika ostavio bez daha, a sam Shuttlewroth tvrdi da je već prvi dan nakon sastanka s Mardenom skicirao vizualni izgled jahte. Rezultat svega je 40-metarska jahta Adastra koja doslovno privlači pozornost. Neuobičajeni izgled jahte istovremeno je i seksi, a osim eksterijera spektakularna je i unutrašnjost.

Ipak, ono što je vlasniku najvažnije jest njezina štedljivost pa Adastra može oploviti pola svijeta bez potrebe za nadopunjavanjem goriva. Štedljivost je postignuta aerodinamičnim izgledom ali i korištenjem laganih karbonskih materijala pa je tako npr. trup broda napravljen od „sendviča“ kevlara i fiberglassa.

Adastra inače može primiti devetero gostiju, smještenih u luskuznim apartmanima, te šest članova posade.

 

Adastra1 Adastra3 Adastra4 Adastra5 Adastra6 Adastra7

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments