Izvrsna vježba za bicepse

0

Iako je vježba stara više od 130 godina, svi svjetski stručnjaci je preporučavaju i danas

 

Tko bi rekao da se danas može primjenjivati vježba za bicepse koja je nastala prije čak 130 godina? I to sve zahvaljujući Georgeu Zottmanu, čovjeku koji je osmislio vježbu još puno prije nego je body building nastao! Ova je vježba bila toliko napredna da je čak i danas preporučavaju svi vodeći body building i fitness instruktori.

Zottmanova vježba je osmišljena za bicepse, ali s njom rade i svi ostali mišići nadlaktice. Međutim, kako vježba stvara veliki napor u mišićima nadlaktice, istovremeno će tjerati na rad i mišiće podlaktice, što na kraju dovodi do razvoja mišića cijele ruke!

Kako raditi ovu vježbu? Stanite uspravno sa stopalima raširenim u širini ramena. Uzmite jednoručne tegove sa dlanovima okrenutim prema gore, a laktovima u blizini torza. Podižite tegove rukama a u gornjoj poziciji ručne zglobove zaokrećete za 180 stupnjeva u odnosu na donju poziciju. Nakon sspuštanja u početnu poziciju, zglobove također okrećete tako da su vam dlanovi prema gore. Ruke možete raditi i naizmjenice, a važno je ne pretjerati s težinama jer je vježba prilično teška i naporna.

 

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Lazareth Wazuma V8F Matt Edition

Francuski čudotovorci su još jednom uspjeli napraviti pravo SF vozilo!   „Nakon što su napravili Twingo s Range Rover V8 motorom, ovaj put su došli ...