Izbjegnite pogreške kod odijevanja

0

Baš kao i kod svega u životu, i kod odijevanja postoje pisana i nepisana pravila na koja trebate obratiti pozornost

 

ODIJELO

Neutralne boje s kojima ne možete pogriješiti su siva, crna, tamno plava i smeđa. Pruge dodaju svakoj od tih boja drugu dimenziju, a dodatan efekt možete ostvariti odabiranjem boja košulje i/ili kravate. Koliko god padali u napast nemojte kombinirati različite hlače i sakoe (ne mislimo samo na boju) već kupujte komplet. Izuzetno je važno i da vam odijelo odgovara veličinom pa ne pokušavajte ući u odijelo koje ste kupili kad ste bili osjetno mršaviji. Ukoliko ste u međuvremenu izgubili ili dobili koji kilogram vrijeme je za kupovinu novog odijela.

Osim odijela dobar potez je u garderobi imati i neutralni kaput, kao i određeni broj kravata kod kojih je poželjno da vrhom dodiruju vrh kopče remena. Obratite pažnju i da kravata potpuno ispunjava prazninu ovratnika košulje.

 

KOŠULJE

Ukoliko razmišljate o boji košulje, s bijelom bojom baš nikada nećete pogriješiti, ali je bijela boja najdosadnija pa ju se preporuča samo za prilike koje zahtijevaju crnu kravatu. Najbolje je odabrati nježne boje i uzorke poput pruga kako bi razbili monotoniju. Kada govorimo o bojama moramo istaknuti da ni u kojem slučaju ne kupujete prozirne ili svjetlucave košulje.

Jako je važno paziti i na veličinu košulje, jer su premale ili prevelike košulje, kao i prekratki ili predugi rukavi, nešto što je nemoguće ne primijetiti. I ne zaboravite zakopčati sve gumbe, osim možda najvišeg ukoliko nemate kravatu. Vrijeme raskopčanih košulja do pupka je srećom odavno prošlo.

 

HLAČE

Ukoliko želite ostaviti elegantan i profesionalan dojam obavezno birajte hlače tamnije boje – crne, sive, tamno smeđe, ako i tamno modre. Na hlače pastelnih boja ne pomišljate ni u najluđim snovima. I ovdje je važno voditi računa o veličini jer će greške poput prevelikih ili premalih hlača biti itekako vidljive. Idealna veličina hlača je takva da samostalno stoje u struku, a vrh hlača gotovo dodiruje vrh cipele. Ukoliko ne možete pronaći idealnu širinu i dužinu sjetite se da je bolje uzeti duže hlače jer ih se može lako skratiti.

 

DODACI

Sat je jedan od najvažnijih modnih dodataka i morate paziti da sportske satove ne nosite u službenim prilikama. Ukoliko nosite i nakit, vodite računa da budu od istog metala i po mogućnosti iste boje ili nijanse.

Kada birate koji remen staviti na hlače, prilagodite ga boji cipela. Ukoliko nosite crne cipele, izaberite crni remen – iznenadili biste se koliko pogreška poput neslaganja boje remena i cipela može „bosti u oči“.  Ukoliko se oblačite za neke službene događaje neka remen (i cipele) bude smeđe ili crne boje.

Svatko bi trebao imati jedan par formalnih cipela za službene prigode. Boja i uzorak čarapa bi trebali biti konzervativni – jednobojne s eventualno neprimjetnim uzorkom poput sićušnih točkica. Boja bi trebala biti usklađena s ostatkom izgleda jer je cilj da ne strše, pa ne treba ni upozoravati da bijele čarape niti u kojem slučaju ne dolaze u obzir.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Longinesov sat za mjerenje pulsa!

Nakon što je nedavno predstavio Column-Wheel Single Push-piece Chronograph, sat inspiriran satovima iz 40-tih godina prošlog stoljeća, Longines je odlučio inspiraciju pronaći u još ranijem ...