Izbjegnite pogreške kod odijevanja

0

Baš kao i kod svega u životu, i kod odijevanja postoje pisana i nepisana pravila na koja trebate obratiti pozornost

 

ODIJELO

Neutralne boje s kojima ne možete pogriješiti su siva, crna, tamno plava i smeđa. Pruge dodaju svakoj od tih boja drugu dimenziju, a dodatan efekt možete ostvariti odabiranjem boja košulje i/ili kravate. Koliko god padali u napast nemojte kombinirati različite hlače i sakoe (ne mislimo samo na boju) već kupujte komplet. Izuzetno je važno i da vam odijelo odgovara veličinom pa ne pokušavajte ući u odijelo koje ste kupili kad ste bili osjetno mršaviji. Ukoliko ste u međuvremenu izgubili ili dobili koji kilogram vrijeme je za kupovinu novog odijela.

Osim odijela dobar potez je u garderobi imati i neutralni kaput, kao i određeni broj kravata kod kojih je poželjno da vrhom dodiruju vrh kopče remena. Obratite pažnju i da kravata potpuno ispunjava prazninu ovratnika košulje.

 

KOŠULJE

Ukoliko razmišljate o boji košulje, s bijelom bojom baš nikada nećete pogriješiti, ali je bijela boja najdosadnija pa ju se preporuča samo za prilike koje zahtijevaju crnu kravatu. Najbolje je odabrati nježne boje i uzorke poput pruga kako bi razbili monotoniju. Kada govorimo o bojama moramo istaknuti da ni u kojem slučaju ne kupujete prozirne ili svjetlucave košulje.

Jako je važno paziti i na veličinu košulje, jer su premale ili prevelike košulje, kao i prekratki ili predugi rukavi, nešto što je nemoguće ne primijetiti. I ne zaboravite zakopčati sve gumbe, osim možda najvišeg ukoliko nemate kravatu. Vrijeme raskopčanih košulja do pupka je srećom odavno prošlo.

 

HLAČE

Ukoliko želite ostaviti elegantan i profesionalan dojam obavezno birajte hlače tamnije boje – crne, sive, tamno smeđe, ako i tamno modre. Na hlače pastelnih boja ne pomišljate ni u najluđim snovima. I ovdje je važno voditi računa o veličini jer će greške poput prevelikih ili premalih hlača biti itekako vidljive. Idealna veličina hlača je takva da samostalno stoje u struku, a vrh hlača gotovo dodiruje vrh cipele. Ukoliko ne možete pronaći idealnu širinu i dužinu sjetite se da je bolje uzeti duže hlače jer ih se može lako skratiti.

 

DODACI

Sat je jedan od najvažnijih modnih dodataka i morate paziti da sportske satove ne nosite u službenim prilikama. Ukoliko nosite i nakit, vodite računa da budu od istog metala i po mogućnosti iste boje ili nijanse.

Kada birate koji remen staviti na hlače, prilagodite ga boji cipela. Ukoliko nosite crne cipele, izaberite crni remen – iznenadili biste se koliko pogreška poput neslaganja boje remena i cipela može „bosti u oči“.  Ukoliko se oblačite za neke službene događaje neka remen (i cipele) bude smeđe ili crne boje.

Svatko bi trebao imati jedan par formalnih cipela za službene prigode. Boja i uzorak čarapa bi trebali biti konzervativni – jednobojne s eventualno neprimjetnim uzorkom poput sićušnih točkica. Boja bi trebala biti usklađena s ostatkom izgleda jer je cilj da ne strše, pa ne treba ni upozoravati da bijele čarape niti u kojem slučaju ne dolaze u obzir.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Volkswagen Golf GTI TCR

Napravljen posebno za natjecanje na TCR International Series utrkama,  GTI TCR je baziran na produkcijskom Golfu VII GTI. Osim kozmetičkih dorada na karoseriji, najveće promjene su ...