Ishrana za definiciju mišića

0

Osim treniga, za definiciju mišića je potrebno držati se i pravilne ishrane

 

Ako vam je cilj da definirate mišićnu masu i ako vas zanima na koju ishranu se trebate naviknuti da bi to postigli, prva stvar koju morate znati je da na definiranje vaše mišićne mase direktan utjecaj imaju proteini i ugljikohidrati. Namirnice bogate ugljikohidratima se najviše trebaju unositi kroz obrok, prije treninga, velike fizičke aktivnosti i trošenja velike količine energije. Ako u tom datom periodu ne osigurate organizmu dovoljnu količinu ugljikohidrata, vaš organizam će trošiti rezerve i neće doći do formiranja mišićne mase, nego će doći do opadanja definicije. Ipak, s unošenjem ugljikohidrata ne treba pretjerivati i ne treba se unositi u periodu kada niste aktivni, jer će se u tom slučaju pretvoriti u masne naslage. Namirnice koje trebate unositi da bi obezbjedili idealnu količinu ugljikohidrata su: kruh, žitarice, povrće, riža i mesni proizvodi.

Uz ugljikohidrate neophodno je unositi i dovoljnu količinu proteina, koje se pri vježbanju i procesu definiranja mišićne mase, pretvaraju u mišiće. Proteine trebate unositi tijekom čitavog dana, i njih ima u namirnicama kao što su soja, crveno meso, pileće meso, jaja, riža i banane. U nabrojene namirnice, ovisno o potrebi napredovanja u procesu za definiranje mišićne mase, možete dodati i odgovarajuće dodatke u ishrani koji su dostupni u apotekama.

Osim pravilne ishrane i treninga, za definiranje mišićne mase neophodan je u unos i odgovarajuće količine tekućine koja omogućava razgradnju proteina u organizmu, i koja doprinosi u njihovom procesu pretvaranja u mišiće. Uz ovakav režim ishrane trebate se striktno pridržavati cijelog procesa definiranja mišićne mase kako bi bili zadovoljni konačnim rezultatom.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Luminoxov sat za mornaričke komadose

Švicarski proizvođač je predstavio novi sat za vojne specijalce   Švicarski proizvođač satova Luminox već 20 godina proizvodi satove za mornaričke specijalce, a upravo nam ...