Intervju: Anđa Marić

0

Uvijek zanimljiva pjevačica, a od nedavno i spisateljica, o djeci, originalnom imageu i Gene Simmonsu

 

Izdali ste svoju prvu knjigu za djecu, zanimljivog imena Afra. Kako je došlo do toga da postanete autorica knjige za djecu?

Oduvijek sam voljela čitanje i pisanje a ideja za knjigu za djecu došla je kada sam sinu htjela prenijeti neke vrijednosti, pa sam se sjetila da ću to možda lakše napraviti ako ih zapakiram u priču. (knjigu možete naručiti OVDJE op.a.)

 

Vaš sin Gašer vam je najvažniji u životu. Kojim vrijednostima ga želite naučiti?

Želim ga naučiti da voli sebe, druge tretira baš onako kako bi i on želio da njega tretiraju i da može baš sve ako želi.

 

Mislite li da i odrasli mogu puno naučiti od djece?

Mislim da je dijete uvijek pakmetnije od roditelja i da od njih trebamo učiti. Neki se roditelji toliko boje da im dijete ne napravi krivu odluku da mu ne dopuštaju da donosi ikakve odluke. A to je krivo i zato nam je društvo ovakvo. Svi smo mi žrtve žrtava nekih uvjerenja. Od djece trebamo naučiti biti otvorenog srca, neustrašivi i pozitivni. Ako ne osvjestimo nesvjesno, kako je još davno rekao Jung, ono će upravljati nama i mi ćemo to zvati sudbinom. Djeca kommuniciraju vibracijom i sve želje su im uslišane, kada odrastemo, puni smo programa svojih roditelja i okoline.

 

Pročitali smo da volite zdravu prehranu, šetnje, vježbanje…?

Godinama jedem ono što me gradi i hrani. Hrana je moj lijek i benzin. Ali trebate zaista voljeti sebe da biste prestali pušiti i piti, da vam je važnije napraviti si hranjiv obrok nego otići u pekaru po nešto na brzinu. Ja sam sebi toliko važna da biram namirnice koje jedem i ne tretiram se kao kanta za smeće. Kad se volite, pružate svom tijelu dobru hranu, san i gibanje. Jer tijelo je hram u kojem živim, moje vozilo kroz ovaj život.

 

Hoćete li, unatoč svim problemima, inače biti ona draga, vesela i originalna Anđa? Kako ste uopće razvili vaš modni izričaj, i što vam je najvažnije kod outfita?

Problemi su znak da nešto nije bilo u redu i da to treba mijenjati. Nisam nikada razmišljala o svojoj medijskoj pojavi niti sam razvijala image. Odjeća mi je oduvijek bila semafor koji okolini govori u kojem filmu sam trenutno. Nikad se nisam ozbiljno shvaćala i drago mi je da ljudi vole moje odjevne kombinacije. One prvenstveno proizlaze iz potrebe da zabavimn sebe.

 

Uskoro bi trebali snimati i nove pjesme na Hrvatskom. Koliko vam glazba danas znači i što možemo očekivati od novog materijala?

Vidjet ću kako će sve to zvučati i da li ću pjesme pustiti van ili ne. Nigdje mi se ne žuri i ništa ne moram. Glazba mi je zasad samo lijek i terapija.

 

Genne Simmons je nedavno izjavio – rock je mrtav. Slažete li se s tom tvrdnjom, i što mislite što je razlog da je rock na marginama, ako već nije mrtav?

Kaj Genne Simmons još nije mrtav? Zezam se, znam da nije. Ali sigurno da je mrtav Gennov rock i neka je. Priroda stvari, zar ne? Glupo je očekivati od današnje djece da se dive Simmonsovim frizurama i rifovima, kada je i on kao mlad, prezirao glazbu svojih roditelja (u njegovom slučaju djedova i baka). Zar ne?

 

Foto: Matjaž Banič

 

 

AndjaMaric1

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments