Ikona stila: Kurt Cobain

0

Gotovo 20 godina nakon smrti, duh Kurt Cobaina je i jači nego za života, a cijeli jedan „look“ se pamti samo po njemu

 

Kada se govori o najutjecajnijim glazbenicima svih vremena,nemoguće je ne spomenuti Kurta Cobaina. Rolling Stone magazin ga je, zbog njegovih glazbenih sposobnosti kao i pjesama koje je sam pisao, svrstao na 12. mjesto najvažnijih gitarista svih vremena. Legendarni vođa Nirvane je ostavio toliki trag na društvo da je čak i danas, dugo nakon smrti među glazbenicima koji najviše zarađuju!

Međutim, Cobain nije ostavio neizbrisiv trag samo kao glazbenik, već i kao prava ikona koju su sljedili, i oponašali mnogi. Cobain je svoju buntovnost izražavao kroz pjesme koje je pisao, a njegova životna filozofija, koje se tako čvrsto držao je bila biti to što jesi, ne kompromitirati se niti prodavati, te živjeti život pravom definicijom punka – govoriti, raditi i svirati ono što želiš! Bio je omiljen i zbog toga što nije bio zvijeda kojoj je slava udarila u glavu, već je do posljednjeg dana svog života pomagao i podržavao sve one od kojih su drugi dignuli ruke, kao i sve žrtve nasilnika, bilo po školama ili u životu, a posebno je podržavao manje nepoznate bendove.

Međutim, ono što možda tada nitko nije posebno shvaćao – Cobain je bio ikona stila, i cijeli jedan „look“ se danas pamti po njemu. Dapače, Cobain je od grunge looka napravio nešto bezvremensko, što se može bez problema nositi i danas, a poslužio je i kao insporacija za poznate dizajnere poput npr. Vivienne Westwood. „Marte“ ili Conversice, potrgane jeans hlače, iznošene majice, flanelske košulje, te kosa kojoj se nije predavalo previše pažnje je nešto po čemu će se Cobain uvijek pamtiti, i look koji će uvijek asocirati na legendarnog frontmana Nirvane i uzra i vođu cijele jedne generacije!

 

KAKO IZGLEDATI KAO COBAIN?

Odjenuti se kao Kurt Cobain je lako, ali izgledati karizmatično kao on je već druga stvar. Međutim, ovdje se trebamo posvetiti samo onom dijelu o looku. Ukoliko želite kopirati njegov stil krenite od legendarnih Convers All-Stars tenisica koje vjerojatno ima svatko od vas, a dobra stvar je da kopije njih proizvodi bilo tko, pa pogotovo ukoliko ste mlađi možete proći i sa kopijama od 50-tak kuna! „All-starke“, ovisno o godišnje dobu ali i raspoloženju, kombinirajte s Doc Martens čizmama. I jedno i drugo se savršeno slažu s jeans hlačama, koje će biti idealne ako su iznošene, izbljeđene i rasparane.

Majica kratkih rukava nikako ne smije biti nova, već dobro iznošena, a odlično je ako je s nazivom bandova koji su imali utjecaja na Cobaina – The Sex Pistols, The Clash The Beatles, Led Zeppelin, Black Sabbath i Queen, kao i slikama legendarnih glazbenika.

Flanelske košulje su obavezne, a u izgled sjeverozapadnog pacifičkog grungea savršeno se uklapaju i džemperi. Cobain je posebno često nosio tamno žute ili vojno zelene.

Kosa? Oprana prije više dana i počešljana tek toliko da ne strši na sve strane. Ako ste mlađih godina, i želite ostaviti dojam nekoga samozatajnog koji „govori, radi i svira što želi“ možete se poslužiti i tušem za oči!

 

kurtcobainikona2

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

10 najboljih striptizeta današnjice

Ovih 10 djevojaka je svoju slavu steklo plesanjem oko šipke i skidanjem odjeće sa sebe   CHRISTINA AGUCHI Rođena kao Diana Nyugen, Christina Aguchi je ...