Ikona stila: Jean Paul Belmondo

0

Francuski glumac se proslavio savršenom kombinacjom nesavršenih odjevnih predmeta

 

Kada se pojavio 1960. godine film Do posljednjeg daha je bio hvaljen ne samo zbog odlične režije, glume i radnje, već i zbog novog glumca koji se tek pojavio – Jean Paula Belmonda. Francuski zavodnik osvajao je ne smo svojim izgledom već i smislom za stil, a modni kritičari su mu laskali da se takav trendseter nije pojavio još od vremena Humphrey Bogarta. Međutim, Belmondo nije kopirao Bogarta, već je donio svoj stil. Sa šeširom na glavi, sakoom i uskim hlačama, i obaveznom cigaretom koja mu je visila iz usta, Belmondo je u Hollywood savršeno prenio stil sa francuskih ulica, te je pokrenuo cijeli jedan novi trend. Novi trend koji je bio tako savršeno nesavršen – izgledalo je kao da se Belmondo uopće ne trudi oko svog izgleda, da nabacuje sve što mu se nađe pod rukom, ali u konačnici je sve izgledalo odlično kao cjelina. Je li Belmodno uopće posvećivao pažnju odjevanju ili je ipak dobro znao što radi? Recimo samo da su mnogi tada pokušavali kopirati njegov stil, ali da nikome nije uspjelo izgledati tako muževno, i tako nesavršeno skladno kao francuski glumac.

Razloge treba potražiti u Belmondovoj pojavi. S nijansu manje od narcisoidnosti, i bez imalo straha, Belmondo je uspjevao izvući čak i nespojive kombimacije i pretvarati ih u nešto što žele nositi i drugi. A s obzirom da su istraživanja pokzala da djevojke privlače narcisoidni muškarci nije ni čudo da je Belmondo bio toliko popularan.

 

KAKO IZGLEDATI KAO BELMONDO?

Ironično, najveći problem kod izgleda koji ostavlja dojam nemara je to što mu treba posvetiti pažnju. Cilj nije izgledati kao da ste se tek dignuli iz kreveta, već stvoriti nenametljivu koheziju koja neće ostaviti dojam kao da ste se previše trudili.

Da bi savršeno prenijeli Belmondov stil trebat će vam nekoliko dodataka garderobi. Ukoliko želite riskirati, i ići kontra današnjih stilova, nabavite si dvoredno odijelo ili jaknu, a ako želite igrati nešto sigurnije nabavite si dvoredni mantil. Jedno i drugo možete nositi doslovno preko svega, pa čak i preko najobičnije bijele pamučne majice kratkih rukava.

Za one koji žele zicer, uzmite si bijelu košulju koju nemojte peglati (ali pazite niti da nije previše zgužvana), zavrnite rukave i otkopčajte polovicu dugmadi. Kombinirajte je s uskim hlačama i mokasinkama!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Mercedes Concept GLE Coupe

Šangajski salon je mjesto na kojem je Mercedes predstavio svoj novi koncept   Mercedes i BMW su se uvijek pratili pa je bilo i očekivano ...