I Google tablet za utrku ima

0

Googleov tablet Nexus 7 donosi neke zanimljive stvari za prilično povoljnu cijenu

 

„Ukoliko već jedan dan provedete u nekom hotelu, tablet će pretpostaviti da tu trenutno prebivate te će vas čak sam pitati želite li upute kako doći do prebivališta“

 

Kako tableti, pomalo ali sigurno, preuzimaju tržište Google se odlučio ozbiljnije ući na tržište. Za sve one koji ne namjeravaju trošiti bogatstvo na iPad novi Nexus 7 je pravi pogodak sa svojom cijenom od samo 200$. Googleova namjera je preoteti tržište Kindleu, ali i dignuti dio kupaca rqzvikanijem iPadu.

Za svoju cijenu Nexus 7 nudi prilično toga a njegov najveći adut je sigurno OS 4.1 Jelly Bean. Već na prvi pogled tablet izgleda odlično zahvaljujući lijepom dizajnu, prije svega mat sivom okviru oko displaya koji izgleda kao metal, ali je u biti plastika, te pozadini koja izgleda kao kožna.

Međutim, važnije je ono što se nalazi unutar samog tableta. Tegra 3 CPU sa 1.15GHz na četiri sloja, 1GB RAM,8GB ili 16GB (što će koštati 50$ više) memorije, Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11b/g/n, GPS chip i NFC su tehničke stvari kojima će Nexus pokušati osvojiti tržište.

7-inčni LCD display rezolucije 1280 x 800 izgleda izvrsno i pruža odličnu razlučivost iz kojeg god kuta gledali. Jedina loša stvar na Googleovom tabletu je 1.2 mp kamera koja je u biti namjenjena za Google+ Hangouts (za što će odraditi posao kako treba), ali svi koji vole slikavati bit će razočarani. Trajanje baterije je najavljeno kao osam sati, iako su prvi testovi pokazali dva sata manje, ali i uz konstantno korištenje.

Definitivno najbolja stvar na Nexusu 7 je njegov izvrsni Android OS Jelly Bean. Ono što nas oduševljava je Google Now, evolucija pretraživanja. Ne samo da ćete moći utipkati pojam koji tražite već ćete moći i glasovno postaviti pitanje. Slično Siri-ju dobit ćete odgovor vrlo ugodnim ženskim glasom. I ne samo to, nego će tablet biti vrlo aktivan i „pamtljiv“. Npr, ukoliko već jedan dan provedete u nekom hotelu, on će pretpostaviti da tu trenutno prebivate te će vas čak sam pitati želite li upute kako doći do prebivališta! Fenomenalno zar ne?

I da, sve to za nešto više od 1.000 kn!


nexus2

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Maskirno je ponovo u modi

Približava se jesen pa je vrijeme da počnete razmišljati što ćete nositi u hladnijoj polovici godine   „Jednostavna maskirna jakna, poput one Reclaimove će uvijek ...