Hooters: Sve što niste znali

0

Par zanimljivosti o lancu restauranata poznatom po prsatim konobaricama

 

Prvi restaurant je otvoren 1. travnja 1983. godine kao tipična prvotravanjska šala jer i sami vlasnici nisu vjerovali u uspijeh. Danas Hooters posjeduje 438 restauranata otvorenih u 28 država širom svijeta, na svim kontinentima osim Afrike.

 

Svaka djevojka, prije nego počne raditi u Hootersu, mora potpisati ugovor u kojem se ističe da je svijesna da će na poslu biti seksualnih aluzija na njezinu pojavu i da zbog toga neće tužiti niti Hooters niti goste zbog seksualnog uznemiravanja.

 

Zvuči nevjerojatno ali je istinito – Hooters do 2006. godine nije posluživao alkoholna pića! Konačno, nakon 23 godine postojanja, politika je promjenjena i sada 28% zarade otpada na alkohol.

 

Prema „pravilniku“ Hootersa, njihova djevojka mora biti All-American tip navijačice, surferice i djevojke iz susjedstva. Također, zabranjene su neuobičajene frizure, čudne boje kose, kape, marame a kosa se ne smije nositi niti u rep!

 

Ideja za restaurant je došla iz jedne epizode Saturday Night Live u kojoj se Steve Martin šalio da bi u budućnosti trebali postojati restauratni u kojima bi radile samo prsate konobarice. Također je nastavio da je ponižavajuće ženske grudi zvati boobs, jugs, winnebagos ili golden bozos i da bi ih umjesto toga trebalo zvati – hooters.

 

Svake godine Hooters bira Miss Hooters a imaju i vlastiti Hall of Fame. Među slavnim Hooters djevojkama su i Leann Tweeden i bivša zaručnica Hugh Hefnera i Playboyeva zečica Holly Madison.

 

Nakon smrti jedne od Hooters djevojaka, Kelly Jo Dowd, 1995. godine od raka dojke Hooters se aktivno uključio u borbu protiv ove opake bolesti i do danas su zahvaljujući donacijama i prodaji kalendara prikupili preko dva milijuna dolara.

 

Svijetski poznata Hooters odora se sastoji od bijele majice, sa Hootersovom sovom, i narančastih hlačica. Svakog ponedjeljka je Military Monday pa djevojke nose maskirne hlačice a petkom, kada je Formal Friday nose se crne odore. Nedjeljom, za vrijeme NFL sezone, u restaurantima se nose odore u bojama lokalnog tima.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Najsexy je… Antonija Mišura!

Posjetitelji našeg portala su prelijepu košarkašicu izabrali za najsexy Hrvaticu!   Nakon gotovo godinu dana glasanja posjetitelji našeg portala su izabrali najsexy Hrvaticu! Tijekom glasanja ...