Hoće li NASA pronaći vanzemaljce?

0

Mislim da ćemo unutar desetljeća imati snažne pokazatelje o životu izvan Zemlje, rekla je Stofan

 

NASA-ina znanstvenica prognozirala je da ćemo pronaći znakove izvanzemaljskog života već do 2025. godine, s još jačim dokazima u sljedećim godinama, prenosi Huffington Post.

„Mislim da ćemo unutar desetljeća imati snažne pokazatelje o životu izvan Zemlje te  da ćemo imati definitivne dokaze unutar 20 do 30 godina“– rekla je EllenStofan na panel-raspravi o vodi u svemiru.

„Znamo gdje trebamo gledati. Znamo kako trebamo gledati“ dodala je. „U većini slučajeva imamo tehnologiju te smo na putu da je implementiramo.“

S njezinim mišljenjem složili su se drugi sudionici rasprave. JeffreyNewmark, NASA-in direktor heliofizike, rekao je da je to samo pitanje vremena. Stofan je naglasila da neće biti riječ o znakovima izvanzemaljske civilizacije, već nečemu puno manjem.

„Ne govorimo o malim zelenim ljudima. Govorimo o malim mikrobima“ rekla je.

Pogledajte cijelu raspravu.

 

 

Tekst preuzet s vecernji.hr

About author

Večernji

Prvi portal neke novinske kuće u Hrvatskoj stavlja naglasak na kvalitetu tekstova, točnost i pouzdanost informacija. Kliknite vecernji.hr!

No comments

Zanima li vas kako se rade satovi?

Patek Philippe je izbacio video u kojem prikazuje kako se proizvodi njegov najskupocjeniji sat   „Grandmastera je Patek odlučio predstaviti za svoj 175. rođendan, a ...