Hennessey Venom GT Spyder

0

Raketa proizvedena u Texasu dostiže nevjerojatnu brzinu od 443 km/h!


„Sve to je više nego dovoljno da Venoma protjera do 443 km/h uz ubrzanje od 0-300 km/h za samo 15.3 s“


Amerikanci jednostavno moraju u svemu biti najbolji, a kada nešto dolazi iz srca meričkog patriotizma, Texasa, tada to mora biti monstruozno. Teksaška tvrtka za proizvodnju hiper automobila Hennessey proizvela je Venom GT Spydera, zvijer koja ispod haube krije Corvettin V8 6.2 litreni turbo motor sa nevjerojatnih 1.200 KS! Sve to je više nego dovoljno da Venoma protjera do 443 km/h uz ubrzanje od 0-300 km/h za samo 15.3 s (za usporedbu Veyronu je potrebno 24.2 s)!

Hennesseyeva zvijer je u jednu ruku kabriolet ali se pokrov ne otvara potpuno nego samo dio iznad glave, svejedno dovoljno da vam pri brzini od 400 km/h vjetar iščupa kosu s glave. Venom je ujedno i izuzetno bučan jer se motor nalazi odmah iza vozača.

Ukoliko želite (znamo da želite) i možete si priuštiti ovaj bolid (znamo da ne možete) cijena mu je „sitnih“ 1.1 milijun $.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

5 razloga zašto gledati Wayward Pines

Gledate li seriju koju su mnogi proglasili novim Twin Peaksom?   1. Night Shyamalan je uključen. Da, Shyamalan je zaredao loše projekte (kao filmski redatelj), ...