Glumci koji su nas napustili prerano

0

Bili su zvijezde, ili su obećavali velike stvari, ali su im karijere prekinute na tragičan način

 

riverphoenix

RIVER PHOENIX

Ostani uz mene, će zauvijek ostati zapamćen kao fantastičan dječji film o odrastanju s glumcima za koje ćemo i kasnije čuti. Kiefera Sutherlanda i Johna Cusaka ne treba posebno predstavljati, Jerry O’Connell je zabilježio uspješnu karijeru na TV-u, dok će Will Wheaton (da, onaj Will koji se pojavljuje u Teoriji velikog praska) i Corey Feldman biti zapamćeni po dječjim karijerama. Međutim, od svih tih imena još više je iskakao River Phoenix, dječak koji će kasnije biti prozivan novim Jamesom Deanom, i kojega je očekivala velika karijera. Nažalost, i on je kao i mnoge druge teen zvijezde nailazio na teškoće pri odrastanju. I baš kada je, nakon uloge u Moj privatni Idaho, trebao pokrenuti svoju „odraslu“ karijeru River je u 23. godini preminuo zbog predoziranja.

 

heathledger

HEATH LEDGER

Da nije bilo Viteza tame, Heath Ledger bi zauvijek bio zapamćen kao gay kauboj iz Planine Brokeback. Mladi glumac, za kojim su djevojke ludile, u toj je ulozi pokazao da je „materijal“, međutim mnogi su smatrali da jednostavno neće moći ispuniti velike cipele koje je ostavio Jack Nicholson nakon briljantne interpretacije Jokera u 90-tim. Na kraju se dogodilo neočekivano – ne samo da je ispunio cipele, nego je Ledger čak i potpuno zasjenio Nicholsona, a njegova interpretacija Jokera će ostati zapamćena kao jedna od najimpresivnijih svih vremena. Nažalost, sam Ledger nije dočekao niti premijeru filma jer je tragično preminuo šest mjeseci prije nego je Vitez tame izašao u kina. Posthumno je nagrađen Oscarom.

 

bruceleefacts

BRUCE LEE

Tijekom godina gledali smo veći broj azijskih akcijskih zvijezda kako se probijaju u Hollywoodu. Jackie Chan, Jet Li i Chow Yun-Fat su neki od uspiješnijih, međutim nitko od njih nije uspio niti približiti se legendarnom čovjeku koji je svima njima i otvorio vrata Hollywooda – Bruce Leeju! Prva kung fu zvijezda filma je počeo kao Kato u seriji Green Hornet, da bi se nakon toga razočaran vratio u Hong Kong gdje je počeo snimati akcijske filmove u kojima je bio glavna zvijezda. Filmovi su ostvarili nevjerojatne uspijehe u Aziji, pretvarajući Bruce Leeja u superzvijezdu, ne samo u Aziji, već i cijelom svjetu. Nažalost, šest dana prije prikazivanja U zmajevom gnijezdu Bruce Lee je preminuo zbog ugruška u mozgu, ali njegova je smrt još uvijek pod velom tajni.

 

jamesdean

JAMES DEAN

Živi brzo i umri mlad, bio je moto Jamesa Deana, prve teen „bad boy“ zvijezde koji je na pozornici Hollywooda bio samo godinu dana, a ostat će zapamćen kao kultna zvijezda! Već prvim filmom Istočno od raja postao je zvijezda i idol milijuna teenagera. Njegov vjerojatno najpoznatiji film je Buntovnik bez razloga, film koji je možda najbolje opisivao njegov život, te film koji će kasnije ostati zapisan kao najslavljeniji teen film svih vremena. Nažalost, život glumca kojemu su predviđali možda i najveću karijeru koju je Hollywood ikada vidio, prekinut je u prometnoj nesreći u njegovoj 24. godini. Bijela majica, jeans hlače i crna kožna jakna, ostat će ipak živjeti viječno kao James Dean look!

 

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

10 monstruoznih stvarnih kanibala

Njihovi zločini su potresli cijeli svijet, a detalji su toliko mučni da promislite želite li čitati dalje   „Nijemac Meiwes je od malih nogu maštao ...