Glumci koji su glumili Jamesa Bonda

0

Šest glumaca je igralo ulogu najpoznatijeg tajnog agenta na svijetu, a mi smo ih rangirali od najgoreg prema najboljem

 

„Kada zamislite Bonda zamislit ćete Seana Conneryja i već samo to je dovoljno da se zna tko je najbolji Bond svih vremena!“

 

Lazenby

6. GEORGE LAZENBY

Sean Connery je uvijek bio sinonim za Bonda, a kada takav glumac nakon pet filmova napusti serijal o agentu 007, za sobom ostavlja velike cipele koje treba ispuniti. Bio bi to težak zadatak za bilo koga, a kako ne za australskog nepoznatog glumca Georgea Lazenbyja. Glumac ograničenih mogućnosti jednostavno nije imao karizmu jednog Conneryja, a kako je karizma najjače oružje agenta sa dozvolom za ubijanje, Lazenby nikako nije mogao proći. Iako je potpisao ugovor na sedam filmova, Lazenby je nakon lavine negativnih komentara i kritika sam shvatio da je previše drven da bi bio Bond, pa je odlučio otići već nakon prvog. Do danas je jedini glumac koji je Bonda igrao samo jednom.

 

Dalton

5. TIMOTHY DALTON

Dalton će ostati zapamćen kao najpotcjenjeniji Bond, vjerojatno zato što je još jednom naglo promijenjen dojam samog bonda. Nakon Mooreovog naglaska na zavođenje, komične dijaloge i veliki oslonac na gadgete, Daltonov Bond je bio puno ozbiljniji, manje zavodnički raspoložen i više se oslanjao na svoju snagu i sposobnosti nego na gadgete. Prelazak s Pogled na ubojstvo na Dah smrti je bio toliko velik da ljudima jednostavno Dalton nije sjeo. Timothy Dalton je u konačnici izgleda bio ispred svog vremena – danas bi se jednostavno savršeno uklopio u image Bonda. Ono što treba spomenuti kao priznanje Daltonu jest da je, za razliku od svojih prethodnika, sam izvodio akcijske scene – bez pomoći kaskadera.

 

Moore

4. ROGER MOORE

Nakon očajnog Lazenbyja, Connery je još jednom odigrao ulogu Bonda u Dijamanti su vječni (privučen šuškavom ponudom), da bi ga naslijedio Moore koji će sa sedam filmova u 12 godina postati najdugovječniji Bond u povijesti serijala. Međutim, Mooreovo vrijeme će ostati zapamćeno kao vrijeme u kojem je kvaliteta Bonda počela padati, iako je sam Moore u tome imao malo zasluga. Naime, Moore je sedam godina igrao ulogu Simona Templara, tajnog agenta u seriji Svetac. Kako bi izbjegli da Mooreov Bond izgleda kao Templar, najpoznatiji tajni agent na svijetu je sve više postajao komičar s „one-linerima“, nego pravi agent s karizmom. A to već nije pravi Bond.

 

Craig

3. DANIEL CRAIG

Kada je prvi put objavljeno da će Craig biti nasljednik Brosnana svi su skočili na noge – plavokosi Bond je bilo nešto što je nezamislivo. Međutim, već prvi Craigov Bond, Casino Royale, je razuvjerio sve nas koji smo mislili da će Craig pokopati Bond franšizu. U svojevrsnom rebootu serijala, Bond se vratio počecima – bez prevelikog zavođenja i gadgeta, s puno realističnijim pristupom i badass Bondom. I upravo se tu savršeno uklopio Daniel Craig jer Craig, za razliku od svih ostalih Bondova (osim možda Daltona) izgleda baš tako – Badass. I moramo reći da nam se ovakav Bond prilično sviđa.

 

Brosnan

2. PIERCE BROSNAN

Da Brosnan 1987. godine nije ugovorom bio vezan za TV seriju Remington Steele, nikada ne bi gledali Timothyja Daltona. Ali, producenti, koji su izvrsno prepoznali da je Brosnan rođen da bude Bond, su morali čekati osam godina, da se Brosnan pojavi u odijelu s pištoljem u ruci. Brosnanov debi kao agent 007 je bio spektakularan, pogotovo što je šest godina prošlo od posljednjeg filma. Zlatno oko je bio izvrstan film, ali nažalost, kako će se kasnije pokazati, i najbolji od Brosnanovih Bondova jer su drugi kvalitetom bili daleko iza. Filmovi su patili od kvalitetnih priča, ali ništa ne može poreći da je Bond u svakom od njih jednostavno bio savršen kao Bond.

 

Connery

1. SEAN CONNERY

Kada zamislite Bonda zamislit ćete Seana Conneryja i već samo to je dovoljno da se zna tko je najbolji Bond svih vremena! Naravno, veliku prednost Connery je imao jer je bio prvi, pa smo Bonda doživjeli onako kako ga je on predstavio, ali karizma koju je Connery donio je nešto neponovljivo i nešto što je jednostavno osvajalo. Connery je na taj način postigao da muškarci žele biti kao on, a žene da žele biti s nekim poput njega. Uostalom, da Connery nije bio toliko uvjerljiv teško da bi Bond postojao na velikom ekranu preko 50 godina. 

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments