FFZERO1 – futuristički trkaći atuomobil

0

Tržište električnih superautomobila sve je bogatije, a sada se uključila i tvrtka Faraday Future koja je predstavila svoj električni koncept FFZERO1. Ovaj futuristički trkaći automobil je tek koncpet, ali u Faraday Futuri ga vide kao platformu iz koje će se u budućnosti izroditi ne samo hiperautomobil, već i kompaktno vozilo, SUV…

Iako se ne znaju svi podaci, FFZERO1 je vrlo lagani jednosjedni automobil jer su korišteni karbon i kompozitivni materijali. Pokreću ga četiri elektromotora ukupne snage preko 1.000 KS što mu omogućuje maksimalnu brzinu od 330 kmh i ubrzanje do 100 kmh za manje od tri sekunde!

Ovaj superautomobil sadrži Variable Plaftorm Architecture, s centralno pozicioniranim baterijama, koje su raspoređene u modularne stringove, zbog postizanja ravnoteže i lakoće upravljanja. Unutar kabine, vozač će sjediti na sjedalu pod kutom od četrdeset pet stupnjeva, zarad poboljšane cirkulacije i komfora. Zanimljivo je da se postavke automobila mogu kontrolirati pomoću pametnog telefona.

Hoće li ovaj koncept ikada vidjeti i cestu pod velikim je znakom pitanja, ali bez obzira na to već je sada privukao puno pažnje.

 

Foto: Faraday Future

 

FaradayFuture2

FaradayFuture3

FaradayFuture4

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments